eur:
390.94
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Agyonlőtték a Széna téri túszejtőt a kommandósok

A kommandósok lelőtték azt a rablót, aki behatolt egy budapesti, Széna téri bankfiókba, majd túszokat ejtett. A biztonsági őr és az egyik alkalmazott megsebesült.

A túszdráma nem sokkal délután fél négy előtt kezdődött. Az eddigi információk szerint a rabló egy fegyverrel hatolt be az OTP-fiókba, majd elvette a biztonsági őr pisztolyát.

A rendőrök kiérkezésekor a túszejtő a falba lőtt.

A rendőrök az egész teret és a környező utcákat lezárták.

A Széna teret a 4-es és 6-os villamosból kialakított kordonnal vették körbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság parancsnok-helyettese közölte: a rabló ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt.

Tóth Gábor hangsúlyozta: nem volt esély a sikeres tárgyalásra; az elkövető agresszív volt, az alkudozás közben többször is a falba lőtt, ezért döntöttek a beavatkozás mellett.

Lantos István, a terrorelhárítók vezetője arról számolt be, hogy amikor a pénzt átadták, akkor csaptak le a túszejtőre, akire hat lövést adtak le.

Az egyik, a testen áthatoló lövés megsebesítette az egyik ügyfelet, egy másik lövés, amit még a túszejtő adott le, a biztonsági őr kezét találta el. További részletek itt!

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy mindkettőjüket a Szent János Kórház traumatológiai osztályára vitték.

"A hasamhoz tartott pisztollyal kísért"

Egy újságíró is a Széna téri bakfiókban volt, amikor egy fegyveres megpróbálta kirabolni a pénzintézetet. A Független Hírügynökség neve elhallgatását kérő újságíróját is, akit később elengedett.

Amikor negyed négykor beléptem az OTP-be, már ott állt a rabló. Körülbelül fél perccel, egy perccel később előhúzott egy csőre töltött pisztolyt, ráfogta a biztonsági őrre, és követelte, hogy adja át a fegyverét - mondta az InfoRádiónak a neve elhallgatását kérő férfi.

Hozzátette, hogy mivel a biztonsági őr hezitált, a bankrabló a feje mellett a falba lőtt, ezután adta át a fegyverét az őr. Részletek itt!
"Jó szakértők vannak Magyarországon"

Tarjányi Péter rendőrségi szakértő az InfoRádióban elmondta: a túszejtő igen veszélyes fegyvert használ, a rendőrök éppen ezért állították sorba a villamosokat a bank körül.

A terrorelhárító szolgálat volt parancsnoka elmondta azt is, hogy a túszejtés a fegyveres rablásnál sokkal súlyosabb bűncselekmény, ám az elkövető büntetése jelentősen csökkenthető lett volna, ha megadja magát. Részletek itt!

Biztonsági őr ilyen helyzetben még nem vizsgázott

Magyarországon felkészítik a biztonsági őröket a túszejtő akciókra, de a Nemzetközi Testőrszövetség európai elnöke szerint élesben még nem vizsgázott egyetlen biztonsági őr sem.

Magyarországon ez volt az első alkalom, hogy túszejtésbe torkollott egy bankrablás - mondta az InfoRádiónak a Nemzetközi Testőrszövetség európai elnöke. Részletek itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×