eur:
385.41
usd:
354.75
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Pixabay

Ettől felmegy a vérnyomása: hiánycikk lett egy fontos gyógyszer

Az egyik vérnyomáscsökkentőt hónapok óta nem lehet kapni, és nincs is helyettesítő gyógyszer helyette.

Hónapok óta nem lehet kapni a hazai patikákban egy sokak által használt vérnyomáscsökkentőt, a Lokrent. A gyógyszerészek elárulták, hogy a tablettából országos hiány van, ráadásul a szer más készítménnyel sem helyettesíthető.

Az RTL Híradónak nyilatkozó beteg 15 éve szedi a vérnyomáscsökkentő gyógyszert, de az elmúlt 4 hónapban azonban hiába kereste a patikákban, pedig elvileg folyamatosan szednie kellene.

A Lokren vérnyomáscsökkentő adatlapja szerint országos hiány van belőle, Pest megyében van olyan patika, ahol már hónapok óta nem kapható.

Keczéry Attila zuglói háziorvos szerint ez elsősorban a szívbetegeknek jelent problémát. A praxisában negyven-ötvenen hetek óta nem tudják kiváltani a gyógyszert. Az orvos azt mondja, azért különleges ez a készítmény, mert egyszerre csökkenti a vérnyomást és szívritmust, helyettesítő készítménye pedig nincs.

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Erkölcsi vakság egy sorba állítani az izraeli vezetőket és a Hamász palesztin terrorszervezet vezetőit - írta Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja hétfőn X (volt Twitter) fiókjában, válaszul annak lehetőségére, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, Jahja Szinvár, a Hamász gázai vezetője és Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×