eur:
386.93
usd:
355.88
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Karácsony Gergely: ezen nem kíván változtatni a főváros vezetése

A főváros vezetése a jövőben is folytatja azt a bérpolitikát, amelyet az elmúlt években a szakszervezetekkel partnerségben már kialakított – mondta Budapest főpolgármestere kedden, miután megállapodást kötött a Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségébe (FÖX) tartozó hét szakszervezettel.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy minőségi közszolgáltatásokat csak megbecsült munkavállalókkal lehet szolgáltatni, a főváros vezetése ezt az álláspontot képviseli a jövőben is.

Bármennyire is nehéz volt pénzügyileg az elmúlt öt év, sikerült megőrizni és némileg emelni is a közszolgáltatásokban dolgozók reálbérét – mondta a főpolgármester. A megállapodás értelmében

a következő években is megőrzik a Budapest-családban dolgozó 27 ezer dolgozó reálbérét, és mindent megtesznek, hogy az növekedjen is

– közölte Karácsony Gergely.

Hozzátette: olyan minőségi munkahelyeket szeretnének biztosítani, ahol nemcsak a bérek, de minden más tekintetben is a megbecsülik a munkavállalókat.

Abban is megállapodtak, hogy a szerzett jogokat megőrzik, ha szükséges, akkor azokról újra tárgyal a főváros a szakszervezetekkel – mondta a főpolgármester.

Közölte, hogy a főváros vezetése továbbra sem alkalmazza a „rabszolgatörvényt”, és továbbra sem él azzal, hogy külföldről kölcsönzött bérmunkával biztosítsa a közszolgáltatásokat. Kiemelte, hogy továbbra sem tervezik a közszolgáltatások kiszervezését külső cégeknek vagy külső bedolgozóknak. Hangsúlyozta, hogy saját cégekkel, saját munkavállalókra alapozva biztosítják a közszolgáltatásokat a fővárosiaknak.

Naszályi Gábor, a FÖX koordinátora, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnök úgy fogalmazott:

a megállapodás rendhagyó ajánlat a főpolgármestertől, más jelölt nem kereste meg őket.

Mint mondta, bíznak abban, hogy a most elfogadott elveket kellő erővel tudja majd a főpolgármester képviselni a következő közgyűlés előtt.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×