eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Aggódhatnak a családi házasok, nagy a bizonytalanság

Aggódhatnak a családi házasok, nagy a bizonytalanság

Zűrzavar uralkodik a kéményseprés körül, mert nem tudni, mikor lép életbe a lakossági kéményellenőrzésekkel kapcsolatos új jogszabály.

Nem tudni, hogy mikor lép életbe a központilag szervezett rendszeres kéményellenőrzéseket eltörlő új jogszabály, illetve, hogy a háztartások hogyan rendelhetik meg a szolgáltatást, ezért nagy a káosz - mondta a Magyar Nemzetnek Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idei évre előírt ellenőrzések 60-65 százalékát végezte el - mondta az érdekvédő, aki úgy látja: sem a családok, sem a vállalatok nem tudják mi lesz a teendőjük a jövőben.

Az új törvény szerint a jövőben a családi házak tulajdonosainak kell megrendelniük a kéményellenőrzést és kéményseprést - ha így tesznek, az ellenőrzés ingyenes lesz. A döntést megelőzően kifogást emeltek, a döntés után kritizálták azt az ellenzéki pártok, felszólaltak ellene a szakszervezetek, és Áder János köztársasági elnök is visszaküldte ezt a passzust az Országgyűlésnek megfontolásra.

A vállalkozóknak továbbra is megadott időközönként kell kihívniuk a kéményseprőket, és a szolgáltatásért az eddigiekhez hasonlóan fizetniük kell.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×