Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tuzson Bence: az 1956-os forradalom a magunkért, szabadságunkért való kiállásról szól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az 1956-os forradalom üzenete a magunkért, szabadságunkért való egységes kiállásról szól - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az 1956-os hősök tiszteletére, a Családháló.hu magazin szervezésében tartott ünnepi hangversenyen, a Nemzeti Színházban, szombat este.

Folyamatos kihívás, hogy a szabadságunkat, függetlenségünket fenn tudjuk tartani - hangsúlyozta az államtitkár.

Most is kiállunk önrendelkezésünkért: csak a magyarok mondhatják meg, miként, kikkel éljenek Magyarországon - szögezte le Tuzson Bence.

A magyar nép szabadsága az 1956-os hősök áldozatából sarjadt. A Rákosi-rendszerben darabokra esett Magyarország 1956-ban összefogott. Akkor egy nemzet állt ki egységesen a szabadságáért. A mindennapi emberek forradalma volt ez - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Európa eltűrte, hogy a szovjetek leverjék a forradalmat, és utána megtorlás, majd újabb, sok évtizedes diktatúra következzen. Akkor mi, magyarok megtanulhattuk, hogy csak magunkra számíthatunk. 1956 hősei megtanítottak minket arra, hogy a szabadságért ki kell állnunk nap mint nap - hangoztatta Tuzson Bence.

Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, fideszes országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte: egy országot nem csak a fegyverek védenek, a nemzet összetartozásának ereje a szűkebb és tágabb családokban van.

A mai Magyarország gyengébb lenne 1956 hőseinek áldozatvállalása nélkül. Adjon a sors összetartást, hogy el ne vesszen legnagyobb kincsünk: a magyar szabadság - fogalmazott az Országgyűlés háznagya.

Mátrai Márta az ünnepi előadáson tolmácsolta Kövér László házelnök üdvözletét a jelenlévőknek.