eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán: "Meg kell védeni az embereket mindenfajta erőszakkal szemben"

"Most vagyunk abban a helyzetben, amikor tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez így nincsen jól (...) az egész ország azt látja, hogy ez az erőszak felé megy, és az erőszakkal szemben meg kell védeni az embereket. Mindenfajta erőszakkal szemben. Ez az állam és ez a miniszterelnök dolga is" - idézi Orbán Viktor nyilatkozatát a magyar EU-elnökség honlapja.

Magyarország elkötelezett a romák integrálása mellett - ezzel a címmel közöl vezető anyagot a magyar EU-elnökség honlapja. Az írás a Gyöngyöspatán kialakult helyzetre utalva így fogalmaz: "Magyarország az EU Tanácsának soros elnökeként és belső jogrendjének fejlesztése során egyaránt elkötelezett a romák felemelése és jogaik védelme mellett. EU-szinten a tagállamok elköteleződésén alapuló keretrendszer kialakítása a cél, idehaza pedig legutóbb (a gyöngyöspatai események fényében) a Büntető Törvénykönyv szigorítása vált szükségessé."

A hivatalos elnökségi honlap idéz abból az interjúból, amelyet Orbán Viktor a TV2-nek adott. "Most vagyunk abban a helyzetben, amikor tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez így nincsen jól (...) az egész ország azt látja, hogy ez az erőszak felé megy, és az erőszakkal szemben meg kell védeni az embereket. Mindenfajta erőszakkal szemben. Ez az állam és ez a miniszterelnök dolga is" - mondta Orbán Viktor a TV2-nek adott interjújában.

A kormányfő elmondta, hogy a Btk. kormány által kezdeményezett szigorítása az ilyen típusú bűncselekmények visszaeső elkövetőire akár végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi. Orbán Viktor szerint ezzel meg fog oldódni a probléma.

Mint fogalmazott, az erő nyelvén kell beszélnie az államnak. Mindenki, aki törvénysértő magatartást tanúsított, haza fog menni, mert egy óra múlva megjelennek az állam képviselői és érvényt szereznek a törvényeknek; eddig volt a türelem meg a belátás, ennek most vége van - tette hozzá Orbán Viktor.

Az elnökségi honlap cikke emlékeztet arra, hogy a miniszterelnök szerdán azt írta a Facebookon: "Fontos kormányülésen vagyunk túl. Az ember azt hiszi, mindenki ért a szép szóból, kár, hogy ez nincs így. Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni."

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×