Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bezárással "fegyelmezték" a gyerekeket - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nevelési célzattal zártak be hosszabb-rövidebb időre nehezen kezelhető gyerekeket egy belülről nem nyitható szobába a kecskeméti Juhar utcai speciális iskolában. Volt olyan gyerek, aki a szükségét is az üres szobában volt kénytelen elvégezni - írja a Népszabadság.

Az elmúlt napokban érkezett az a feljelentés a kecskeméti ügyészségre, amely szerint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató kecskeméti Juhar utcai speciális intézményben megalázó módon bánnak a nehezen kezelhető gyerekekkel. A feljelentés szerint - amely névvel említi az érintetteket - az iskolában a rossz magaviseletűeket úgy "rendszabályozzák", hogy hosszabb-rövidebb időszakokra egy belülről nem nyitható szobába zárják.

Gazdasági vezető lett a tisztiorvosi szolgálat egyik regionális intézeténél a csődbe ment HospInvest egyik résztulajdonosa, korábbi vezető tisztségviselője - írja a Magyar Nemzet. Az ÁNTSZ szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Füzes Attila a közép-magyarországi regionális intézete gazdasági vezetője lett.

Magyarországi vízháborúról ír az index.hu. Bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs előkészület volt az MNV Zrt.-nek a regionális vízmű társaságok átszervezésére tett kísérlete tavaly. Az Index megszerezte az ezt bizonyító, az állami vagyonkezelőnél készült előterjesztést, amelyet az ügyben kirobbant politikai botrány nyomán eddig a pénzügyminiszter és a vagyonkezelő is rejtegetett. A portál szerint az előterjesztésben foglaltak egy titkos háttéralku eredményét tükrözik, amely még a Gyurcsány-kormány és a Magyarországon jelenlévő két legnagyobb multinacionális víziközmű vállalat, a Veolia Eau és a Suez Environnement illetékesei között köttetett a vízműpiac felosztásáról

Halasztana a PM - írja a Napi Gazdaság. A lap értesülése szerint a pénzügy tárca a héten megpróbálja eltolni a 2009 végén elfogadott bankkártyajutalék-szabályozás március elsejei hatálybalépését. Ha ez nem sikerül, átrendeződhet a bankkártya-piac.

A Világgazdaság szerint jön a 3D-s TV. Ismét jobb üzletmenet elé nézhetnek a szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártók, mivel a világpiac az idén már enyhe, 1,6 százalékos növekedést mutat majd, szemben a tavalyi közel 7 százalékos zsugorodással.

A portfolio.hu szerint soha nem látott események játszódtak le a szemünk láttára a magyar lízingpiacon az elmúlt évben: miközben az új finanszírozás a 2008. évi 1200 milliárd forintról kevesebb, mint 500 milliárdra zuhant, a szektor érdekvédelmét ellátó Magyar Lízingszövetség évtizedes lemaradásokat hozott be. Ez a kettős arculat még az idei évben is uralkodó lehet: papíron elfoglalta az őt megillető helyet a lízing a finanszírozási formák között, de számos jel arra utal, hogy maga a piac még várhatóan nem talál magára 2010-ben. Javíthat viszont a helyzeten, ha a választások után hivatalba lépő kormány a vállalkozások lízing formájában történő finanszírozását szíve ügyének tekinti.