eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Egyre több a migráns, de be tudnak-e illeszkedni?

Csekély érdeklődést mutattak a magyarországi bevándorlók szervezetei azon programok iránt, amelyek a beilleszkedésüket segítette volna. Egyre több migráns érkezik Magyarországra, ezért a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet háromnapos rendezvény keretében próbált támogatást adni boldogulásukhoz.

Mit kell tennie a magyar társadalomnak azért, hogy segítse a bevándorlók beilleszkedését? És mi a feladata az ide érkező külföldieknek? Vajon megfelelően zajlik a folyamat, amely hozzájárul ahhoz, hogy a magyar lakosság létszáma még mindig nem süllyedt 10 millió alá?

Magyarországon nagyjából 190 ezer bevándorló él, azaz a lakosságnak majdnem 2 százaléka. Nem mindegy az, hogy a beilleszkedésük, boldogulásuk hogyan alakul, a szabolcs-szatmár-bereg megyei rendőrfőkapitány szerint ugyanis a migráció, az emberkereskedelem, valamint árucsempészet növekedése prognosztizálható az ország északkeleti határszakaszain.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet programvezetője az InfoRádióban elmondta: a migránsok a leggyakrabban saját közösségeiktől, saját szervezeteiktől kérnek tanácsokat, ezért azt tartják a legcélravezetőbbnek, ha ezen szervezeteket látják el a megfelelő ismeretekkel.

A segélyszervezet háromnapos programot szervezett a közösségek vezetőinek, ahol elsősorban a társadalomismeret terén közöltek velük alapvető információkat. A Tanuljunk egymástól címet viselő rendezvény megszervezése előtt számtalan migránsszervezetet kerestek fel, azonban csak a töredékük vett részt a programon.

Gagyi Róbert szerint ez jelentheti azt hogy mindenki egyéni szinten tud boldogulni, de azt is, hogy szkeptikusak egy ilyen kezdeményezéssel kapcsolatban.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×