eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Simicskó nem támogatja, hogy a Belügyminisztériumhoz csatolják a titkosszolgálatokat

Rossz irányt mutatnak Simicskó István szerint azok az elképzelések, amelyek a polgári titkosszolgálatoknak a Belügyminisztériumhoz történő csatolásáról szólnak. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke erről a "Titkok és Szolgálatok" című konferencián beszélt szerda este Budapesten.

A politikus emlékeztetett, hogy a rendszerváltás előtt a Belügyminisztérium alatt működött a III-as főcsoportfőnökség, ezért - mint fogalmazott - nem jó irány a polgári titkosszolgálatok becsatolása a Belügyminisztériumhoz.

"Tartanék attól, hogy a (...) rendőrség úgy ahogy van megenné a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot és a Nemzetbiztonsági Hivatalt", és "eltűnnének a süllyesztőben" - mondta Simicskó István. Hozzátette: mind a rendőrségnek, mind a titkosszolgálatnak megvan a maga feladata, és nem lenne jó összekeverni ezt a kettőt.

A szakpolitikus azt sem tartaná jó megoldásnak, ha az Információs Hivatalt integrálnák a Külügyminisztériumba.

A katonai szakszolgálatokkal kapcsolatban elmondta: azt el tudná képzelni - ha minden kötél szakad -, hogy összevonják a Katonai Felderítő Hivatalt és a Katonai Biztonsági Hivatalt, de a teljes felszámolásukat nem támogatja.

Simicskó István hangsúlyozta: a nemzet biztonságának érdekeit kell mindenképpen szem előtt tartani, a szervezeti elképzelések szerinte másodlagos kérdések.

A nemzetbiztonsági bizottság elnökének tájékoztatása szerint jelenleg mintegy ötezer ember dolgozik az állam által fenntartott titkosszolgálatoknál - ezren a katonai, négyezren a polgári szolgálatoknál.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×