Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csizmadia: Gyurcsány visszavonta az őszödi beszédet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc az MSZP 20 éves jubileumán tartott beszédével visszavonta mindazt, amit a 2006-os őszödi beszédében mondott - mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Csizmadia Ervin az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: az MSZP nem teheti meg, hogy újra olyan politikust jelöljön miniszterelnöknek, aki nem kötődik a párthoz.

Szinte mindent elárul Gyurcsány Ferenc volt kormányfő esetleges politikai visszatéréséről az a beszéd, amit az MSZP 20 éves jubileumán mondott - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csizmadia Ervin politológus. A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint a beszéddel burkoltan nyitva hagyta a visszatérés lehetőségét az egykori miniszterelnök, ám ehhez Canossát kellett járnia a beszédben, anti-őszödi beszédet kellett elmondania.

Gyurcsány Ferenc azt mondta az MSZP tagjainak, hogy legyenek büszkék magukra, az őszödi beszédben pedig ennek az ellenkezőjét hangoztatta - fejtette ki a politológus. Hozzátette: valami történhetett 2006 és 2009 között, ami miatt büszkének lehet lenni arra a teljesítményre, amire korábban nem lehetett.

A volt kormányfő bizonyítani próbálja az MSZP tagjainak, hogy megváltozott az akkori értékelés. Eddig az őszödi beszéd tartalma miatt is bírálták Gyurcsány Ferencet, aki ezzel a mostani beszédével visszavonta, amit három évvel ezelőtt elmondott - hangsúlyozta Csizmadia Ervin.

Szili Katalin is kormányfőjelölt lehet


A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint hátrány az, hogy 7-8 év alatt nem derült ki, van-e alkalmas ember az MSZP-n belül a miniszterelnök-jelöltségre, és semmit nem tudni arról, hogy milyen típusú embert akarnak jelölni.

Az MSZP nem teheti meg, hogy újra olyan politikust jelöljön miniszterelnöknek, aki nem kötődik a párthoz - mondta Csizmadia Ervin.

A politológus kiemelte: vagy olyan politikus lesz a jelölt, aki az elmúlt időszakban háttérbe volt szorítva - ilyen lehet szerinte Szili Katalin, akivel a hagyományos baloldal felé fordulhatnának jobban. A másik lehetőség pedig az, hogy már bizonyított fiatal megyei vezetőt léptetnek elő kormányfőjelöltnek - tette hozzá.

Hanganyag: Mong Attila