eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gaskó tagadja a kapcsolatot a Fidesszel

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke szerint kellőképpen bizonyították, hogy Kóka János, az SZDSZ elnöke gazdasági miniszterként valóban megígérte, hogy a vasutasok részesedni fognak a MÁV Cargo privatizációs bevételeiből. A szakszervezet elnöke emellett visszautasította, hogy sztrájkjukkal a Fidesz érdekeit szolgálnák.

A szakszervezeti vezető szerint a vasutasoknak nem csupán azért kell részesülniük a privatizációs bevételből, mert erre ígéretet kaptak, hanem azért a munkáért, amelyet az elmúlt két évben végeztek az átszervezés sikeres lebonyolításáért.

Szerinte a dolgozók együttműködésének köszönhető, hogy ilyen jó áron, több mint 100 milliárd forintért értékesítették a MÁV  árufuvarozással foglalkozó vállalatát.

A szakszervezeti vezető visszautasította azt a vádat, hogy a vasutasok sztrájkja a Fidesz érdekeit szolgálná. Mint mondta: nincs kapcsolat a VDSZSZ és az ellenzéki párt között.

A VDSZSZ hétfő hajnal óta tart határozatlan időre hirdetett sztrájkot. Követeléseik között szerepel a vasutasok fizetésének 10 százalékos emelése, valamint egy egyszeri, 250 ezer forintos juttatás kiosztása a dolgozók között, a MÁV Cargo privatizációjából befolyt több mint 100 milliárd forint bevételből.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×