Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kilencven nap alatt kell rendezni a helyzetet a KöKin

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kereskedők képviselői tüntettek vasárnap a kispesti önkormányzat épülete előtt, akik azt követelték, hogy a hatóság vonja vissza a Kőbánya-Kispest metróállomás felüljáróján található üzletek működési engedélyeinek 90 napos felfüggesztését. A kereskedők arra hivatkoztak, hogy egyenként minden üzlet rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel. Kispest polgármestere az InfoRádiónak elmondta: az intézkedést tűzoltósági és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. szakvéleménye alapján rendelték el. Gajda Péter hozzátette: kötelességük megvédeni a közlekedők életét és biztonságát.

A kispesti önkormányzat azután függesztette fel 90 napra a Kőbánya-Kispest metróvégállomáson, illetve annak felüljáróján üzemelő kereskedelmi egységeket, hogy megkapta a tűzoltóság és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. szakvéleményét. Ez alapján a felüljáró tűz- és balesetveszélyes - mondta az InfoRádiónak Kispest polgármestere.

Gajda Péter közölte: az ÉMI figyelmeztette az önkormányzatot arra, hogy azonnali hatállyal döntsenek a működési engedélyek felfüggesztéséről.

Ahhoz, hogy az üzletek tulajdonosai visszakapják az engedélyt, meg kell szüntetniük a tűz- és balesetveszélyességet, amennyiben ezt 90 napon belül nem sikerül teljesíteniük, valószínűleg nem nyithatnak ki - tette hozzá.

A kispesti polgármester elmondta: még nem olvasta az üzletek tulajdonosainak petícióját, hiszen vasárnap "furcsa demonstráció zajlott, ahol ismert szélsőjobboldali figurákkal együtt a fideszes önkormányzati képviselők tüntettek, és egy ilyen kiabálós, ordítozós hangulatban nehéz volt szót érteni" az ott megjelent emberekkel.

Gajda Péter kijelentette: Kispest önkormányzata és annak hivatala minden esetben a vonatkozó jogszabályok alapján jár el, ez esetben pedig megpróbálja biztosítani az itt közlekedők biztonságát.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa