eur:
389.72
usd:
362.67
bux:
68068.25
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Inkább a jó minőségű élelmiszert vesszük, nem baj, ha drágább

Az élelmiszervásárlók számára a legfontosabb, hogy az étel jó minőségű legyen. Egyre többen vannak azok is, akik rájöttek, hogy az olcsó áruk gyakran gyengébb minőségűek. Megnőtt a magyar termékek iránti kereslet is.

A fogyasztók első és legfontosabb élelmiszerekkel szembeni elvárása a jó minőség - derül ki a Gfk Hungária Piackutató felméréséből.

A cég vezetője, Dörnyei Otília az InfoRádióban elmondta: egy ötfokú skálán a minőség 4,6-os értéket ért el, amely igen magasnak számít.

Az árakról azonban már másképp gondolkodnak az emberek, mint néhány évvel ezelőtt. Rájöttek, hogy az olcsó áruk gyakran nem jó minőségűek.

Egyre fontosabbá válik az élelmiszerek származási helye is. Ebben meghatározóak voltak az elmúlt évek élelmiszerbotrányai, amelyben kiderült, hogy a külföldről behozott termékek rosszabb minőségűek voltak a hazaiaknál.

De a vásárlók arra is rájöttek, hogy egy Magyarországon előállított élelmiszer, például egy gyümölcs vagy zöldség sokkal frissebb, mint a külföldről, messziről utaztatott áru.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×