eur:
389.69
usd:
362.75
bux:
68050.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gallup: Gyurcsány megítélése a mélyponton

A Gallup felmérése szerint minden eddiginél többen gondolják úgy, hogy a kormányfő rosszul végzi munkáját. A közvélemény-kutató friss adatai alapján a válaszadók 68 százaléka nyilatkozott így, miközben 100 ember közül csak 20 értékelte jónak Gyurcsány Ferenc teljesítményét.

A Gallup felmérése szerint szeptember elején Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről száz ember közül csak húsz találta, hogy inkább jól, mint rosszul végzi teljesítményét. Eközben minden eddiginél többen, 68 százalék véli úgy hogy inkább rossz a kormányfő munkája.

A politikai pártok támogatottsága nem változott érdemben; a Fidesz biztos szavazótábora továbbra is jóval nagyobb, mint a szocialistáké.

Az ellenzéki pártra a biztos szavazó pártválasztók 60, míg az MSZP-re 27 százaléka adná voksát, ha most lennének a választások. Az MDF támogatottsága 5, az SZDSZ-é 3, a Jobbiké 2 százalék.

A családok saját anyagi helyzetük változását a tavaszi derűsebb kilátások során ismét pesszimistábban ítélik meg - mintegy a megkérdezettek fele további romlással számol, és csak minden hatodik megkérdezett gondolja úgy, hogy kicsit vagy sokat fog a következő 12 hónap során.

A Gallup adatai szerint mélyponton van a gazdasági közhangulat; 86 százalék azok aránya, akik kifejezetten rossznak vagy rossznak ítélték meg az ország helyzetét.

A reprezentatív felmérést szeptember 3-a és 11-e között, 1024 felnőtt megkérdezésével készítették; a hibahatár +/-5 százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×