eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán: nem programot, eszmét kell nyújtani

A Fidesz elnöke a Heti Válasznak adott interjújában úgy vélte: pártjának nem programot, hanem az erős Magyarország eszméjét kell nyújtania a választóknak. Orbán Viktor szerint a Fidesznek nem az MSZP az ellenfele, hanem azok az okok, amelyek végletesen legyengítik Magyarországot.

A Figyelő arról készített összeállítást, hogy milyen egzotikus helyeket látogatnak, illetve látogathatnak manapság a magyar felsővezetők. A cikkből kiderül: csakúgy mint a külföldön, a leggazdagabbak már Magyarországon is az egyedi úti célokat keresik. "Nem Costa Bravára mennek, és nem is Acapulcóba, a mexikói tömegturizmus fellegvárába, hanem létrehoznak valahol egy Acapulco-2-t , ahol éppen csak az utca nem légkondicionált" - mondta a lapnak Vörös Miklós fogyasztáskutató antropológus. A cikk által megszólaltatott top-menedzserek élmény-beszámolóiból valamelyest megismerhetjük Tibetet, Észak-Ontariót, Guatemalát és Belize-t, Dubai-t, a Bajkál-tó egy szigetét, Havaii-t és Új-Zélandot.

Az utóbbi időben Magyarországon is rendszeresen számításba vett mesterséges kómáról máig nem tudható, melyik agysérült esetében lesz hatásos - írja a Heti Világgazdaság. A mesterséges kómaként ismert eljárás az altatószerek fejlődésének köszönheti megszületését. Súlyos koponyasérülés, vagy más okból fakadó agykárosodás esetén ugyanis előfordulhat, hogy az agysejtek anyagcserezavarából adódó nyomásnövekedési fázisban az agyszövet addig terjeszkedik a tágulásra képtelen koponyában, amíg el nem szorítja az ereket. Az úgynevezett barbiturátszármazékok azonban ilyenkor csökkenthetik az agysejtek tápanyag és oxigénigényét, így a koponyaűri nyomást is. Így sikerült megmenteni néhány hónapja egy császármetszés közben agyvérzést szenvedett magyar édesanya életét is. A módszer hatékonyságát azonban a mai napig alig néhány alaposabb tanulmány támasztja alá. Emiatt Magyarországon az eljárásnak kizárólag a már egyébként is kómában lévő, közvetlen életveszélyek kitett betegeket vetik alá.

Ha Franciaország eldöcög takarékos politikai kampányokkal, Magyarországon is megállapodhatnának a pártok, hogy a törvény erejével kizárják a kampányból a fizetett reklámokat, ideértve a rádiót, a televíziót ás az óriásplakátokat is - állítja Orbán Viktor a Heti Válasznak adott interjújában. A Fidesz elnöke úgy véli pártjának nem programot, hanem eszmét kell nyújtania a választóknak, ez pedig a kölcsönös felelősségvállalás, az erős Magyarország eszméje. A politikus szerint pártjának nem az MSZP az ellenfele, hanem azok az okok, amelyek végletesen legyengítik Magyarországot. Ilyenek például, hogy az ország gazdasága nem a saját lábán áll, megkérdőjeleződött biológiai önfenntartó képessége és a kemény munka ellenére, az emberek képtelenek fizetésükből megtakarítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×