eur:
389.28
usd:
362.61
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Stumpf: Az MSZP-nek is érdeke lenne egy előrehozott választás

A Századvég Alapítvány elnöke szerint az MSZP-nek is érdeke lenne az előrehozott választás, ha közép-, vagy hosszú távon meg akar őrizni valamit a pozícióiból. Hetilapszemle.

A Heti Válasz Stumpf Istvánnal közöl interjút. A Századvég Alapítvány elnöke hozzáteszi: Horn Gyula még megoldotta, hogy egyszerre szavazzanak rá a rendszerváltozás nyertesei és vesztesei, Gyurcsány Ferenc ugyanakkor milliárdos allűrjeivel erre képtelen lesz még egyszer.

Stumpf István szerint csak az a kérdés, hogy az MSZP-n belül mikor kezdenek el kevésbé félni Orbán Viktortól, mint attól, hogy pártjuk a történelem szemétdombján végzi.

Vadászterület lehet a Ferihegyi repülőtér

A HVG azt írja, hogy vadászterület lett a Ferihegyi repülőtér. Történt ugyanis, hogy a Miakich Gábor főigazgató, korábbi szentendrei polgármester által vezetett Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal márciusban Révbéri Béla földtulajdonosi képviselő kérelmére kijelölte egy új vadászterület határait, beleértve Pécel, Maglód és Ecser településeket, valamint - a törvényi tiltás ellenére - a repülőteret a kifutópályákkal.

A főigazgató szerint azért így húzták meg a terület határait, mert "vadászatra néha a reptéren is szükség van, ez pedig csak vadászterületen lehetséges".

Szollár Domokos, a légikikötőt üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője azonban leszögezte, hogy "a reptéren senkinek sincs vadászati joga", ráadásul saját solymászuk van. A HVG szerint praktikus, például vadkárelhárítási oka van annak, hogy Magyarország egész területe nem más, mint 1400 vadászterület összessége.

A vezetők tehetnek a legtöbbet a munkahelyi stressz ellen

A Figyelő a stresszről ír, amelynek fő elszenvedői a közvélekedéssel ellentétben nem a menedzserek, viszont ők is tehetnek érte, hogy a velük dolgozók kevesebb feszültséget éljenek át.

Igaz, a stressz nem is feltétlenül és mindig negatív. A jó stressz edzi alkalmazkodóképességünket, és fokozott teljesítményt hoz ki belőlünk. A munkahelyi stressz ellen a világos működési elvek és a jó vezetők tehetnek a legtöbbet - emeli ki a Figyelő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×