eur:
387.03
usd:
355.92
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Kiss Péter: "Előbb el kell jutni a hídhoz"

A szociális és munkaügyi miniszter szerint, ha a mostani koalíció kormányoz 2010-ig, akkor elképzelhető, hogy a személyi változások mellett szerkezeti átalakítás is lesz a kabinetben.

Kiss Péter az InfoRádiónak találgatásnak nevezte, hogy még az idén visszakerül a Miniszterelnöki Hivatal élére.

Ez tipikusan olyan ügy, amely a miniszterelnök felelősségébe tartozik. Ami engem illet, ezt a mostani feladatkörömet igyekszem nagyon jól ellátni, és szeretem is a munkámat - mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit szólna ahhoz, ha Gyurcsány Ferenc ismét a Miniszterelnöki Hivatal vezetésével szeretné megbízni, Kiss Péter közölte: "előbb el kell jutni a hídhoz, hogy átmenjünk rajta".

Azzal kapcsolatban, hogy lesz-e kormányátalakítás idén, a miniszter nem akart konkrétumokat mondani.

A rendszerváltozás óta eltel évek tapasztalataira hivatkozva közölte: a kormányok nem szoktak egy ciklust ugyanabban az összetételben végigdolgozni.

Ha 2010-ig kormányzunk, akkor nálunk is így fog történni - vélekedett a miniszter.

Az nem fátum, hogy ha valaki ma miniszter, akkor holnap is az legyen - mondta Kiss Péter.

A miniszterség megtiszteltetés annak, aki csinálja, a kormányfő szempontjából viszont hatékonysági kérdés - tette hozzá.
A miniszterelnök február 15-én újságírói kérdésre még azt válaszolta, hogy ha rendkívüli esemény nem történik, akkor a tavaszi parlamenti idényben nem lesz változás a kabineten belül.

Ezzel szemben az elmúlt hónapokban új egészségügyi, környezetvédelmi, valamint péntektől igazságügyi és rendészeti miniszter dolgozik a kormányban.

Az InfoRádió értesülései szerint legkésőbb őszig távozhat posztjáról Szilvásy György. A Miniszterelnöki Hivatal élére pedig újra visszakerülhet Kiss Péter, aki jelenleg szociális és munkaügyi miniszter.

Gyurcsány Ferenc korábbi üzlettársa és egyik legfőbb bizalmasa, Szilvásy György azonban nem távolodik el teljesen a kormánytól: a szerkezeti átalakítások után továbbra is felügyelheti a nemzetbiztonsági szolgálatokat.

A szocialista párton belüli erőviszonyok módosulását jelentheti, hogy a Miniszterelnöki Hivatal élére ismét esélyes a mostani szociális és munkaügyi miniszter.

Mintahogy az InfoRádió egyik kormányközeli forrása fogalmazott: "ez csak Kiss Péteren múlik". Értelemszerűen ezért a szociális tárca élén is változás lesz.

Felvetődött a külügyminiszter lecserélése is, valamint az önkormányzati és területfejlesztési minisztérium kettéválása.

Amennyiben ez utóbbi megtörténik, akkor Gyurcsány Ferenc két legyet üthet egy csapásra. Ugyanis a miniszterelnök már régen beszél arról, hogy Bajnai Gordon tárca nélküli miniszter lesz, de eddig ez nem történt meg.

Így viszont a jelenlegi fejlesztéspolitikai kormánybiztos a területfejlesztés minisztere lehet.

Hang és szöveg: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×