eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kósa: az úszó-Eb megrendezése is kételyeket okozott az UEFA-nak

Debrecen fideszes polgármestere részben megérti az UEFA döntését, hogy nem a magyar-horvát párosnak adta a labdarúgó-Eb rendezési jogát. Kósa Lajos az InfoRádiónak azt mondta: a nemzetközi szervezeteknek komoly kételyei vannak a mostani kormány garanciáit illetően.

Nem Lengyelországról és Ukrajnáról alakult ki a valóságosnál jobb kép, hanem Magyarországról rosszabb - vélekedett Kósa Lajos.

Emlékeztetett arra, hogy az UEFA a pályázat elbírálása során végig hangsúlyozta: a döntésnél elsőrendű szempont a biztonság.

A magyar rendőrség tavaly ősszel és idén tavasszal is befürdött - mondta a fideszes politikus.

A tévé ostrománál nem tudtak megfékezni 15-20 őrjöngő embert - jelentette ki, hozzátéve: egy kiesésre menő angol-holland mérkőzés után nem ennyi, hanem több ezer felbőszült szurkolót kell megfegyelmezni.

A másik okot Kósa Lajos abban látja, hogy komoly kételyeket ébresztett a kormány által adott garanciák megbízhatósága.

Nem csupán politikai kérdés, hogy mennyit ér a magyar miniszterelnök szava - hangsúlyozta a polgármester.

Emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc sportminiszterként aláírta a kormánygaranciát, amellyel Magyarország vállalta a 2006-os úszó-Európa-bajnokságra a hétmilliárd forintos fejlesztést, egy új uszoda megépítését.

Az aláírása azonban semmit sem ért, mert az uszoda nem ott, nem annyiért, nem a megszabott határidőre és nem az előzetes tervek alapján készült el - tette hozzá Kósa Lajos.

Az Eb-pályázat helyszíni szemléje során az UEFA illetékes bizottságának egyik tagja maga vallotta be, hogy az úszó-Eb kételyeket ébresztetett benne - közölte Kósa Lajos, aki szerint Debrecennek éppen a tornász-világbajnokság sikeres megrendezése volt a legjobb referenciája.

A 2012-es Eb-pályázat bukása ellenére Debrecen szeretné felépíteni a tervbe vett stadiont, de még nem tudni, lesz-e rá pénz. Az viszont biztos, hogy ezek után nincs szükség 35 ezres stadionra - tette hozzá Kósa Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×