eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Száz gyógyszer támogatása szűnik meg

Mintegy száz gyógyszer társadalombiztosítási támogatása szűnik meg - számol be a Magyar Nemzet. A változás miatt sok betegnek kell majd másik gyógyszerre váltania.

A Népszabadság a hatósági adathozzáférés újratárgyalásáról ír. Szilvásy György titkosszolgálatokat is felügyelő kancelláriaminiszter azt közölte a lappal, hogy nem áll szándékában alkotmányos alapjogokat korlátozni.

Ebben tehát egyetért Kóka Jánossal, hiszen a gazdasági miniszter is ezért vonta vissza további egyeztetésre a gyakorlatilag a teljes népesség kommunikációjának és mozgásának adataihoz hatósági hozzáférést biztosító javaslatukat.

Az uniós jogharmonizációs kötelezettségekre hivatkozó jogvédők szerint ezen túllépő, parttalan felhatalmazást nyújtó tervezetet ugyanis a két politikus jegyzi.

Kóka János a Népszabadságnak azt mondta: komolyan gondolja, hogy a titkosszolgálatoknak semmi keresnivalójuk az adatbázisokban.

A Magyar Nemzet szerint mintegy száz gyógyszernek szűnik meg a társadalombiztosítási támogatása, ezek közül 87 terméknek van valós forgalma. Található közöttük például vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő, valamint asztma kezelésére szolgáló készítmény is.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár már eljutatta a patikáknak a szóban forgó készítmények nevét tartalmazó listát, ezekből vélhetően már nem vásárolnak jelentős készleteket a gyógyszertárak.

A tb-támogatásukat vesztett készítmények gyakorlatilag megfizethetetlenné válnak a betegek többsége számára, így sokan kénytelenek lesznek másik orvosságra váltani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×