eur:
389.83
usd:
362.86
bux:
68067.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Még nem mondhatjuk, túl vagyunk a nehezén

Gáspár Pál, az ICEG Európai Központjának igazgatója szerint 8-9 százalék között fog tetőzni az idei infláció. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában hozzátette: az árszínvonal-emelkedés üteme várhatóan az év második felétől fog jelentősen csökkenni.

Elmondta azt is: idén átlagosan 2,3 százalékos GDP-növekedéssel kell számolni.

2007 első felében csökkenni fog a lakosság fogyasztása, ez pedig jelentsen visszaveti a gazdaságot - vélekedett Gáspár Pál.

Bár Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői, országgyűlési beszédében azt mondta, hogy nem lesz szükség további kiigazításra, az ICEG Európai Központjának igazgatója szerint ez egyáltalán nem biztos.

Azt, hogy valóban túl vagyunk a nehezén, csak akkor állíthatjuk, ha a meghozott intézkedések valódi változást eredményeznek az államháztartás szerkezetében - hangsúlyozta.

Bár a miniszterelnök arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban a költségvetés hiánya kedvezőbb volt a vártnál, Gárpár Pál szerint egy-két hónap adataiból még nem lehet a gazdaság állapotára vonatkozó, messzemenő következtetéseket levonni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×