eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

BRFK: ne tegyenek fel további kérdéseket!

A fővárosi rendőrség nem kommentálta a Gönczöl-bizottság az ő munkájukat is értékelő jelentését, szerintük ez nem az ő dolguk. Gergényi Péter budapesti főkapitány összességében pozitívan értékelte a rendőrség 2006-os munkáját és idén az eredmények megtartására törekszik.

A Gönczöl-bizottság jelentését egy rendőri vezető sem kívánta kommentálni. Tóth Gábor ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt kérte az újságíróktól, hogy ne is kérdezzék a témában.

"Mindössze annyit szeretnék ezzel kapcsolatban elmondani, és kérni önöket, hogy ezzel kapcsolatban ne tegyenek fel további kérdéseket, hogy az anyagban foglalt vizsgálati eredményeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem kívánja kommentálni, úgy érezzük, hogy nem is a mi feladatunk, nem a mi tisztünk, hogy ezzel kapcsolatban bármilyen véleményt megfogalmazzunk" - jelentette ki Tóth Gábor ezredes.

(A Gönczöl-bizottság teljes jelentését elolvashatja itt.)

Gergényi Péter budapesti főkapitány a 2006-os évet értékelve azt mondta, hogy az állomány cserélődése és a szoros anyagi helyzet ellenére a BRFK teljesítette feladatait. Kiemelte, hogy a cityrendőrségnek, a lakótelepi rendőrségnek, valamint a látható és reagáló rendőrségnek köszönhetően csökkentek a bűncselekmények.
Eredményes nyomozások, kevesebb irritáló bűncselekmény

Gergényi Péter hozzátette: a nyomozások több mint fele eredményes volt, Budapest ezzel kiemelkedik az európai uniós fővárosok közül. A rendőrfőkapitány elmondta, csökkentek a lakosságot irritáló bűncselekmények.

"Csökkentek a gépjárművel kapcsolatos bűncselekmények, nagyon lényeges, hogy például a betöréses lopások, ami irritálja a lakosságot, a lakásbetörések is 9,7%-kal csökkentek. Csökkent a csalások száma, az okirat-hamisítással elkövetett csalások száma, és nagyon szépen, 6,8%-kal csökkent a rablások száma is" - mondta a budapesti rendőrfőkapitány.

Gergényi Péter hozzátette, hogy a rendőrség tavaly több mint 25600 rendezvényt biztosított, az esetek negyedénél a rendezvény a gyülekezési törvény hatálya alá tartozott.

2007: megtartani az eredményeket

A főkapitány a 2007-es tervek között a szervezett bűnözés kiemelt kezelését, a rendezvények szakszerű biztosítását, valamint az eddig elért eredmények megtartását említette. Gergényi Péter hozzátette, növelni kell a testület állománymegtartó képességét.

Sípos Gyula, az országos rendőrfőkapitány helyettese elmondta, 2006-ban a járműparkot és az informatikai rendszereket is fejlesztették, de az ingatlanok felújítására nem volt forrás, és ez 2007-ben sem változik. Sípos Gyula szerint idén csak az életveszélyes körülmények elhárítására lesz pénz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×