eur:
389.73
usd:
362.69
bux:
68066.01
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jön az APEH, menekülnek a vállalkozók

A vagyonosodási vizsgálatok hírére megrettent a magyarországi vállalkozói réteg és belekezdett az "adótervezésbe". Az utóbbi időben a szokásosnál jóval többen keresték meg offshore cégalapítási, illetve vásárlási szándékkal az ügyvédi irodákat és a nemzetközi adóelőnyök kiaknázására szakosodott társaságokat.

A Népszabadság azt írja, hogy csaknem minden szomszédos országban van olyan slágercikk, amiért még mindig érdemes átlépni a határt, vagy ami az ott élőket a magyar áruházakba csábítja. A magyar-osztrák határhoz közel található parndorfi outlet áruház parkolója állandóan tele van magyar és szlovák autókkal: ide a viszonylag olcsón kapható, "kifutó" márkás ruházati termékek széles választéka vonzza a vevőket. Leáldozóban van ugyanakkor a bevásárlóturizmus a magyar-horvát és magyar-szlovén határvidéken, a három országban ugyanis lassan kiegyenlítődnek az árak. Míg az élelmiszer- és az üzemanyagárakban csekély a különbség, egyesek szerint építőanyagot (palát, cementet) még megéri a szlovénoknál beszerezni.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy megszüntetnék az ország egyetlen borászati szakközépiskoláját Budafokon, felszámolva a pincemesteri és borászképzés több mint százéves hagyományát Dél-Budán. Budafokon több mint ötven kilométernyi pincerendszer helyezkedik el a hegy mélyén, és a borászati oktatást egy öthektáros szőlőskert is szolgálja, ahol a tanulók szinte az összes magyarországi szőlőfajta termesztését és ápolását megtanulhatják. A fővárosi önkormányzat tervei szerint megbontanák a Budapest egyik gyöngyszemének számító Soós István Borászati Szakközépiskola és a hozzá tartozó tangazdaság szervezeti egységét. A szőlőskert megmaradna a tanulók szakmai műhelyének, de a diákokat a több évszázados borászati hagyományairól híres Budafoktól húsz kilométerre, a Pesti Barnabás Élelmiszer-ipari Szakiskolába telepítenék át.

Az Index.hu-n olvasható, hogy az adathalászok néven ismert, pénzintézetek ügyfeleit támadó internetes bűnözők egymillió dollár feletti összeget csaltak ki egy svéd banktól. A McAfee cég az eddigi legnagyobb netbankos csalásról beszél.

A Világgazdaság számol be arról, hogy hamarosan érdekük lesz vizsgálni a fővállalkozóknak, hogy az alvállalkozóik mennyire tisztességesen foglalkoztatják a dolgozóikat. Kiss Péter munkaügyi miniszter tavasszal módosíttatni akarja a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt. A feketefoglalkoztatásban leginkább érintett ágazatokban a megbízó cég felelőssége is lesz, hogy az alvállalkozója legálisan alkalmazza a munkaerőt. A szaktárca és az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség az illegális foglalkoztatás további visszaszorulását várja ettől.

A Napi Gazdaság írja, hogy a vagyonosodási vizsgálatok hírére megrettent a magyarországi vállalkozói réteg és belekezdett az "adótervezésbe" - értesült lapunk piaci forrásból. Az utóbbi időben a szokásosnál jóval többen keresték meg offshore cégalapítási, illetve vásárlási szándékkal az ügyvédi irodákat és a nemzetközi adóelőnyök kiaknázására szakosodott társaságokat. A jelentős vagyonnal rendelkező magánszemélyek jellemzően olyan offshore-helyszínt választanak, ahol személyes adataikat nem kell nyilvánosságra hozni, így az APEH bottal ütheti a nyomukat, illetve az adózatlan milliókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×