eur:
393.09
usd:
366.48
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Az idén alig jut drogmegelőzésre a fővárosban

Idén a korábbiaknál is kevesebb pénz jut a drogfogyasztás visszaszorítását célzó programokra Budapesten. A fővárosi önkormányzat várhatóan mindössze 26 millió forinttal támogatja a prevenciót. Tavaly és azelőtt közel 38 millió, 2003-ban pedig 40 millió forint volt ez az összeg. Bajzáth Sándor, a Magadért Drogmentességet Védő Alapítvány munkatársa szerint a célra nagyságrendekkel többet kellene fordítani.

A statisztikai adatok szerint a növekvő drogfogyasztási tendencia ellen próbálnak küzdeni a szakemberek az egyre kevesebb pénzből. Az összegből prevenciós és rehabilitációs programokat, valamint olyan úgynevezett alacsony küszöbű szolgáltatásokat kellene finanszírozni, mint például a tűcsere akció.

A Magadért Drogmentességet Védő Alapítvány - a rehabilitáció mellett - iskolákkal együtt tart megelőző programokat .

Bár Bajzáth Sándor nem állítja azt, hogy a fiatalok ezeknek a foglalkozásoknak a hatására nem kezdik el a drogozást, azt már önmagában is nagy eredmények tartja, hogy felteszik azokat a kábítószerrel kapcsolatos kérdéseket, amelyekre egyébként nem kapnának választ mástól.

Bajzáth Sándor egyetért Topolánszky Ákossal, a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet megbízott igazgatójával abban, hogy ez a 26 millió forint "a semminél is kevesebb".

A Magadért Drogmentességet Védő Alapítvány munkatársa szerint nagyságrendekkel több pénz kellene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×