eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád

A moszkvai terrortámadás és következményei. Kis-Benedek József, Inforádió, Aréna

2024.03.27. 17:00
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta. https://hold.hu/

Kik szervezhették a Moszkva mellett Krasznogorszkban végrehajtott terrortámadást? Kinek lehetett az érdeke merénylet? Milyen konfliktusok és ellentmondások vannak a terrortámadás mögött? Milyen indítékai lehettek? Van-e köze az orosz-ukrán háborúhoz? Hogyan lehet bizonyítani az orosz feltételezéseket? Meddig tartott és hogyan zajlott a támadás? Meg lehettett volna előzni valahogy? Miért engedélyezhették a hatóságok a koncertet? Mit üzen az időzítés?
Mennyit erősödött Vlagyimir Putyin orosz elnök az újraválasztásával? Lehet-e hatása a merényletnek és az azt követő lakossági reakciónak az ukrajnai háborúra?
Mennyire erős jelenleg az Iszlám Állam? Miért hajtana végre terrorakciókat éppen Oroszországban?

Mennyire érte el célját Izrael Gázában az elmúlt öt hónapban? Milyen állapotok vannak az Egyiptom melletti Rafahban? Mennyi maradt a Hamászból? Miért érdeke Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök a háború elhúzódása? Miért nem mehetnek sehová a Gázai Övezetben élő palesztinok?
Mekkora lehet Irán szerepe a térség fegyveres konfliktusaiban? Meddig terjedhet ki Kína, Oroszország és Irán együttműködése a Vörös-tengeren?

Az orosz-ukrán háború, a moszkvai terrortámadás és a folyamatban levő gázai háború időszakában mekkorák az európai biztonsági kockázatok bő 2,5 hónappal a labdarúgó Európa-bajnokság és alig négy hónappal a párizsi olimpia kezdete előtt? Hogyan kell biztosítani ezen nemzetközi sportesemények biztonságát?

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora 2024. március 27-én az InfoRádió Aréna című műsorában. Podcast.

×
×
×