eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Nem kell hozzá nagy jóstehetség: a pokol vár most Prágára

A múlt heti budapesti Európa-liga-döntő után szerda este egy másik közép-európai fővárosban, Prágában is döntőt játszanak, mégpedig a Konferencia-liga döntőjét. A különbség az, hogy míg a Puskás Arénába 65 ezren férnek be, addig a mai finálénak otthont adó Eden stadionba csak 18 ezren. Márpedig az olasz Fiorentina és az angol West Ham szurkolói ennél jóval többen szeretnének bejutni a mérkőzésre, ezért kemény éjszaka elé néz a cseh főváros.

Nemcsak a szurkolók, hanem a rendőrség is napok óta készültségben van Prágában. Szerdán rendezik a cseh fővárosban az Európa Konferencia Liga döntőjét az olasz Fiorentina és az angol West Ham United között. Pikáns párharcra számíthatnak nemcsak a csehek, akik mindkét csapat keretében képviseltetik magukat, hanem mindkét klub hűséges hazai szurkolói is. Körülbelül 25 ezer olyan szurkolót várnak Prágába, akiknek még jegyük sincs a találkozóra. A rendőrség ezért már napokkal a döntő előtt különleges intézkedéseket foganatosított.

„A készenléti rendőrség, a közlekedésrendészet, az idegenrendészet és a bűnügyi szolgálat több száz tagja vesz részt a biztonsági intézkedésekben, amelyek fő célja az egész rendezvény zavartalan lebonyolítása. Emellett

a konfliktusellenes csoport, a különleges és a regionális rohamosztag tagjai a lovas kollégákkal, a kutyavezetőkkel és a légi szolgálattal együtt is szolgálatot teljesítenek”

– tájékoztatott a rendőrség, amely nem akarja alábecsülni a helyzetet.

A mérkőzésre minden belépőjegy elkelt, de a legtöbb szurkoló nem fér be a Slavia Praha futballklubnak otthont adó Eden Arenába, amely egy kapacitásmentességnek köszönhetően kapta meg a rendezés jogát. A jegyek iránti kereslet messze meghaladta a kínálatot, a 18 ezer férőhelyes stadionba az olasz és az angol klub drukkerei mindössze 5-5 ezer jegyet kaptak. Becslések szerint akár 20 ezer West Ham-drukker is érkezhet Prágába, és csupán valamivel kevesebb olasz Firenzéből. Őket már kedden látni és hallani lehet a főváros utcáin és kocsmáiban.

A rendőrségnek nemcsak a stadion környékén, hanem a két szurkolótábor számára kialakított fanzóna helyszínén is lesz majd dolga.

Délelőtt 10 órakor a West Ham Letnán és a Fiorentina Výstavištěn lévő szurkolói zónái is megnyitottak.

„Tekintettel a két csapat szurkolóinak várhatóan több ezer fős létszámára, a nap folyamán közlekedési bonyodalmakra lehet számítani ezen zónák környékén” – tájékoztatott Jan Rybanský rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy a stadion környékét már reggeltől lezárták, és az aréna körüli utcákban leállt a tömegközlekedés.

A jegyüzérek is megérezték a lehetőséget. Amikor az UEFA április végén elindította a jegyértékesítést, négy árkategóriát határozott meg 25 eurótól 125 euróig. Most ennek a többszöröséért árulják őket. A legdrágább belépőjegyeket több mint százezer koronáért, azaz 1,5 millió forintot is meghaladó összegért kínálják. Két hely a VIP skyboxban frissítőkkel együtt több mint 400 ezer koronába, vagyis 6 millió forintba kerül. Petr Šedivý, a mérkőzés szervezőcsapatának tagja az idnes.cz hírportálnak elmondta, hogy a jegyek értékesítése és forgalmazása teljes mértékben az UEFA hatáskörébe tartozik. Figyelmeztette a szurkolókat, hogy ne vásároljanak jegyeket hivatalos forrásokon kívül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×