eur:
393.64
usd:
373.56
bux:
55359.73
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: Soproni Tamás/Facebook

Hosszú nagytakarítás a szurkolók után - Így néz ki most a Liszt Ferenc tér

Az Európa-liga döntőjének estéje a tér fekete napja volt.

Szerda este az Európa-liga döntőjére érkezett külföldi drukkerek épp a Liszt Ferenc teret és környékét nézték ki maguknak arra, hogy csatázzanak a Roma-Sevilla mérkőzés előtt: fejmagasságban repültek az üvegpoharak, az égő tárgyak és a vendéglátóhelyek székei is.

A virágágyásokat széttaposták, bokáig lehetett gázolni a szemétben és a törmelékben, ezért a VI. kerületi önkormányzat csütörtök hajnalban nagytakarításba kezdett, aminek számláját a "rendezőknek" be fogják nyújtani.

A brutális rendbontásról képes, videós cikkünket itt olvashatja.

"Reggel fél hét óta takarítanak a köztisztasági kollégáink a Liszt téren. A tegnapi munkát folytatják, akkor kb. 100 zsáknyi, két kisteherautónyi szemetet szedtek össze a lakókkal, vendéglátósokkal közösen, miután a focidrukkerek elvonultak. Ma reggel minden járdát lemostak, a padokat, kukákat fertőtlenítették munkatársaink, a matricákat, firkákat eltávolították, és a fákat is megtisztították a vizelettől, ürüléktől" - olvasható a VI. kerületi polgármester csütörtöki közlésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában. Egy másik ukrán tisztviselő arról számolt be, hogy Donyeck megyében új vasútvonalakat építenek az oroszok, hogy ezzel csökkentsék a Krími hídtól való logisztikai függőségüket. Oroszország újabb videót tett közzé az ukránok szerint felrobbantott Viktor Szokolov admirálisról. Ugyancsak videóval igyekeztek bizonyítani, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök rendben van: Vlagyimir Putyinnal találkozott a Kremlben. Váratlanul Kijevbe látogatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, ahol Volodimir Zelenszkijjel is találkozott. Bár a főtitkár szerint az ukrán erők „fokozatosan teret nyernek” az orosz erőkkel szembeni ellentámadásban, továbbra is lassan halad az ukrán ellenoffenzíva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×