eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Soproni Tamás/Facebook

El-döntő: Terézváros benyújtotta a számlát a szurkolói pusztításért

Teleragasztották a szobrokat, megrongálták a padokat, kitaposták a virágokat. Szeméttel és emberi ürülékkel volt tele az egész Liszt Ferenc tér.

Egy hetet adott az állami rendezvényszervező cégnek az Európa-liga múlt heti budapesti döntőjére érkezett szurkolók okozta károk helyreállítási költségeinek kifizetésére a VI. kerületi önkormányzat, ami kedden küldte el a mintegy 4 millió forintos számlát – írja a Népszava.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Roma és Sevilla szurkolói „látványos pusztítást” végeztek Budapest belvárosában, a Liszt Ferenc tér és környékén. Fejmagasságban repültek az üvegpoharak, az égő tárgyak és a vendéglátóhelyek székei is. A virágágyásokat széttaposták, bokáig lehetett gázolni a szemétben és a törmelékben.

Soproni Tamás polgármester már akkor jelezte, hogy a helyreállítás költségeit tartalmazó számlát be fogják nyújtani a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek, amire végül most kedden került sor. Terézváros valamivel több mint négymillió forint megfizetését kéri.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×