eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A menstruáció okolható a nők sérüléseiért

A menstruáció a nők számos problémájáért okolható. A többi mellett a hangulatváltozásért és a túlzott érzékenységért. Egy csontkovácsként praktizáló orvos szerint a nők havi ciklusa felelős számos testi fájdalomért és sérülésért is.

Az ösztrogén és a relaxin hormonok szintjének váltakozása gyengíti az izmokat és az ínszalagokat - állapította meg Dr Stephen Sandler, aki női pácienseit vizsgálta.

Megállapította, hogy a havi ciklus alatt kétszer változik jelentős mértékben ezeknek a hormonoknak a mennyisége.

Először a ciklus közepén esik le jelentősen az ösztrogénszint, amely szilárdabbá, erősebbé teszi az izmokat és az ínszalagokat.

A 24. és a 26. nap között azonban a hormonszint visszaáll arra a szintre, amelyen a ciklus elején kell lennie. Ez pedig fájdalmakat okoz a hátban és a nyakban.

Az orvos, aki több mint 25 éve csontkovácsként is dolgozik, azt mondta: a férfiak általában olyan problémákkal fordulnak hozzá, amelyet a sportolás vagy a fizikai munka okozott. A nők azonban általában nem tudják megmondani, hogy mi okozza a fájdalmaikat.

Az orvos 17 nő bevonásával végzett egy felmérést, amely során a menstruációs ciklus különböző szakaszaiban kezelte őket.

Megállapította, hogy más-más napokon máshogy reagálnak a páciensek a kezelésre.

Egyértelmű, hogy a hormonszint és a nők érzékenysége között igen szoros összefüggés van - mondta. A ciklus előrehaladtával az izületeik egyre lazábbak lettek, így testük egyre sérülékenyebb vált.

Ez magyarázatot ad arra is, hogy egyes sportágakban a nők miért sérülékenyebbek bizonyos időszakokban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×