eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Rosberg indul az élről a maratoni időmérő után

Az utolsó pillanatban szerezte meg az első rajtkockát a német Nico Rosberg (Mercedes) a Formula-1-es Magyar Nagydíjon. A második helyről csapattársa és fő riválisa, Lewis Hamilton indulhat. A harmadik helyről az ausztrál Daniel Ricciardo, a negyedikről a holland Max Verstappen rajtolhat, ezzel a Red Bull kisajátította a második sort. A német Sebastian Vettel (Ferrari) az ötödik helyről kezdheti meg a vasárnap délutáni hungaroringi futamot.

A hatalmas eső miatt 20 perces csúszással kezdődött az időmérő edzés, de alig hét perc után meg kellett szakítani, mivel újra szakadni kezdett. Ekkor Sergio Perez állt az élen megelőzve Nico Hülkenberget és Fernando Alonsót. A két Mercedes-pilóta kieső helyen szerénykedett, ahogy Kimi Raikkönen is.

Az újraindítás után jó négy perccel újra piros zászlóval függesztették fel a kvalifikációt, miután Marcus Ericsson kicsúszott, és Sauberjével a védőfalban landolt.

Ezután még négy perc sem kellett az újabb megszakításhoz, az esőben mindig is bizonytalan Felipe Massa csúszott ki és törte össze Williamsét. Ekkor honfitársa, Felipe Nasr vezetett.

Rio Haryanto kicsúszását és nagy balesetét is piros zászló követte, negyedszer, egyben utoljára az időmérő első szakaszában. Ezzel ez a szakasz le is zárult, már nem indították újra. Rosberg, Hamilton, Alonso és Vettel alkotta az első négyest, a kicsúszottak mellett Palmer, Magnussen és Wehrlein esett ki.

Az időmérő második szakasza nagy tűzijátékot hozott: fokozatosan száradt a pálya, így előkerültek a szuperlágy gumik. A leggyorsabb Verstappen volt Rosberg, Riccardo és Alonso követte. Raikkönen a 14. helyen zárt, ezzel búcsúzott, de nem kellett volna sok Hamilton kieséséhez sem, végül utolsóként került a Q3-ba.

Az utolsó etap Rosberg sikerét hozta az utolsó előtti pillanatban még első Hamilton, illetve a két Red Bull-pilóta előtt.

A hungaroringi futam rajtja vasárnap délután két órakor lesz.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2020. október 31. 15:13
2018. május 26. 16:12
×
×
×
×