eur:
389.25
usd:
357.64
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergely: a leggazdagabbak idecsábításáról is szól a 105 milliárdos Hungaroring-beruházás

A Forma–1-es Magyar Nagydíj több szempontból is kiemelten fontos – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnapi mogyoródi futam kapcsán a Hungaroringen. Beszélt a létesítmény felújításáról is.

A magyar fél és a Forma–1 mögött álló nemzetközi sportági szövetség között a tárgyalások nagy részét tavaly már lefolytatták, emiatt is biztosított a Magyar Nagydíj jövője 2032-ig. Mint Gulyás Gergely az InfoRádióban elmondta, a tárgyalások azt rögzítették, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy az F1 hosszú távon is Mogyoródon maradhasson.

"A mogyoródi pálya nem a legmodernebb, de ez csak eddig volt igaz, most elindult egy olyan, mintegy 105 milliárd forint értékű fejlesztés, ami lehetővé teszi a verseny megrendezését. Az átalakítás 2026-ra készül el, akkorra fog kinézni a pálya, ahogy a Forma–1-gyel kötött megállapodás alapján ki kell hogy nézzen" – rögzítette Gulyás Gergely.

Ez az esemény szerinte az ország számára fontos PR- és presztízsszempontból is, de azért is, mert az a több mint 300 ezer embernek, aki ezt a versenyt évről évre a helyszínen élvezi – többségében külföldiek –, ez egy nagy élmény, ráadásul napokat, heteket töltenek Magyarországon, ez gazdaságilag is jelentős.

Elárulta, a beruházás első ütemét befejezve kellett megrendezni az idei Magyar Nagydíjat. A munkával kicsit előrébb is tartanak, mint ahogy remélték. A pályát 30 nappal a verseny kezdete előtt kellett átadniuk. Most tehát megint jön egy év munka, majd ismét egy hónappal a 2025-ös verseny előtt kell leállniuk. A végső befejezésre a határidő 2026. április 20., de Gulyás Gergely szerint valamivel hamarabb is befejezhetik az átalakítást.

Felmerül a kérdés, hogy a fejlesztések, a megújuló pálya elkészültével emelkednek-e a jegyárak. Mint mondta, nem az a cél, hogy minden jegy ára emelkedjen, hanem a legmagasabb árkategóriájú szolgáltatáshoz férhetnek majd hozzá még többen, öt-hatszor annyian, mint eddig. Ezek a jegyek és szolgáltatások jellemzően külföldi üzletemberek számára elérhetők, de komoly bevételt hoznak.

"Lesz egy olyan komoly fejlesztés, ami mindenki számára előnyös, mindenki méltóbb körülmények között tud eljutni a Forma–1-re, és jobb körülmények között élvezheti a versenyt. Az elsődleges cél nem az, hogy mindenkinek emeljük a jegyárakat, ma is elég magasak, hanem hogy azok, akik nagyon gazdagok és nagyon sokat tudnak fizetni, minél többen jöhessenek, és az jelentsen minél nagyobb bevételt" – nyomatékosította Gulyás Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×