eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
LOS ANGELES, CA - OCTOBER 21:  Jerry West attends a basketball game between the Los Angeles Clippers and the Houston Rockets at Staples Center on October 21, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Allen Berezovsky/Getty Images)
Nyitókép: Allen Berezovsky/Getty Images

Elhunyt a legendás Jerry West

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Jerry West, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legendás alakja, akit három kategóriában is beválasztottak a Hírességek Csarnokába és aki az NBA logóját inspirálta.

Az 1960-ban olimpiai bajnok West - akiről az NBA-emblémáján szereplő alakot mintázták - helyi idő szerint szerda reggel halt meg Los Angelesben. Játékosként 1960 és 1974 között, edzőként pedig 1976 és 1979 között állt a Los Angeles Lakers alkalmazásában. 1972-ben bajnok volt és az All Star-gála legértékesebb játékosának választották, az 1969-es döntőben - vesztes félként - is MVP volt, ezen kívül 14-szer szerepelt All Star-mérkőzésen. Később dolgozott a Memphis Grizzlies, a Golden State Warriors és a Los Angeles Clippers vezetőségében is. Vezetőként nyolcszoros NBA-bajnok.

A Hírességek Csarnokába NBA-játékosként 1980-ban választották be. A római olimpián aranyérmes csapat tagjait 2010-ben, a siker ötvenedik évfordulóján tüntették ki a Hall of Fame-tagsággal, majd később mint csapatvezető is bekerült a sportági szentélybe.

A legendás Los Angeles Lakers-játékos és -vezető inspirálta az NBA logójában a kosárlabdázó alak sziluettjét - emlékeztet összeállításában a CNN.

TORONTO, ON - OCTOBER 26: A detailed view of the dimpled NBA logo on a basketball patterned after a silhouette of former player Jerry West before the start of the Toronto Raptors NBA game against the Dallas Mavericks at Scotiabank Arena on October 26, 2018 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Tom Szczerbowski/Getty Images)
Az egykori játékos, Jerry West sziluettjét mintázó kosárlabda gödröcskés NBA-logójának részletes fotója a Toronto Raptors Dallas Mavericks elleni NBA-mérkőzése előtt a Scotiabank Arenában 2018. október 26-án a kanadai Torontóban. (Tom Szczerbowski/Getty Images)

A közösségi oldalakon az NBA sztárjai emlékeztek rá megható sorokkal, történetekkel és korábbi interjúkkal.

(A nyitóképen: Jerry West a Los Angeles Clippers és a Houston Rockets kosárlabda-mérkőzésén a Staples Centerben 2018. október 21-én az Egyesült Államokban, Los Angelesben.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×