eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Az aranyérmes Csipes Tamara (b) és Kozák Danuta a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 500 méteres versenyének döntője után a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án.
Nyitókép: Az aranyérmes Csipes Tamara (b) és Kozák Danuta a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 500 méteres versenyének döntője után 2021. szeptember 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Csipes Tamara és Kozák Danuta már nem evez egy hajóban

Kozák Danuta és Csipes Tamara nem versenyez együtt kajak kettesben a jövő heti szegedi válogatóversenyen - legalábbis ez derül ki abból a rajtlistából, amely a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapján jelent meg vasárnap. Az MTI ugyanakkor úgy tudja, hogy a nevezések még módosulhatnak, a szabályok szerint akár még verseny közben is változhatnak.

A hatszoros olimpiai bajnok Kozák és a kétszeres ötkarikás aranyérmes Csipes május elején együtt indult el a Szolnokon rendezett tájékoztatón és nagy fölénnyel megnyerte a kettesek 500 méteres, olimpiai versenyszámát. Ezúttal Csipes honvédos klubtársával, Gazsó Alida Dórával szerepel a szegedi válogató nevezési listáján, míg Kozák neve csak az egyesben indulók között olvasható. Az MTI információja szerint azonban a felállás még változhat, ez még nem a végleges rajtlista, azaz elképzelhető, hogy Kozák és Csipes mégis egy hajóban száll majd vízre.

Kozák múlt csütörtökön a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg a válogatott négyes felkészítéséért felelős Csipes Ferenccel - Csipes Tamara ugyancsak olimpiai bajnok édesapjával - szemben, ami után a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét.

A 37 éves versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc "erősen befolyásolt állapotban" masszázs közben, amikor ő "gyakorlatilag meztelen" volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember "három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is."

Öt nappal később a tréner nevében klubja, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért, amit Kozák Danuta elfogadott, így az MKKSZ megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×