eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szoboszlai Dominik labdarúgó az EM Sports menedzserirodájában tartott sajtótájékoztatón 2023. július 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Szoboszlai Dominik tarol a közösségi médiában, de most a kispadra szorulhat

Egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy Jürgen Klopp pihenteti-e a Liverpool alapembereit az Európa-ligában. A német szakember úgy nyilatkozott, van elég minőségi játékosa ahhoz, hogy több sorozatban is topcsapatot küldhessen a pályára.

A Liverpool hosszú idő után nem érdekelt a Bajnokok Ligájában, csak az Európa-ligában indul. A Mersey-parti klub legutóbb a 2015/2016-os szezonban szerepelt a második számú európai kupasorozatban. Jürgen Klopp csapata csütörtökön az osztrák LASK Linz vendége lesz a csoportkör első fordulójában, az E jelű kvartettben még a belga Royale Union Saint-Gilloise, valamint a francia Toulouse szerepel.

A Premier League tabelláján jelenleg harmadik Liverpoolnak a papírforma szerint nem jelenthet megugorhatatlan akadályt a csoportkörből való továbbjutás, de kérdés, hogy Jürgen Klopp az alapcsapatára számít-e az Európa-ligában is, vagy inkább pihentet néhány játékost a sorozatban.

A talksport.com értesülései szerint a német szakember a LASK ellen több olyan futballistának is játéklehetőséget adhat, aki eddig kevesebb percet töltött a pályán a jelenlegi angol bajnoki idényben.

Szoboszlai Dominik a szezonrajt óta a Liverpool összes bajnoki mérkőzését végigjátszotta,

brit sajtóhírek szerint azonban ez a sorozat megszakadhat, és valószínűleg nem lesz kezdő az osztrák klub elleni csütörtöki találkozón. A Pool mezőnyjátékosai közül egyébként a magyar válogatott középpályáson kívül csak a skót Andy Robertson az, aki a Premier League első öt fordulójában végig a pályán volt.

Attól függetlenül, hogy a LASK ellen több alapember is szusszanhat egyet, a jelek szerint Jürgen Klopp igenis komolyan veszi az Európa-ligát és cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint teljesen felforgatja a csapatát a csütörtöki meccsre. „Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy megfelelő mértékben kell tisztelnünk ezt a versenysorozatot és az ellenfeleinket. Szeretnénk ott lenni a döntőben, ez a célunk, de az odáig vezető úton nagyszerű csapatokkal fogunk találkozni, úgyhogy muszáj lesz jól teljesítenünk” – nyilatkozott az edző a Liverpool hivatalos honlapjának.

Jürgen Klopp arról is beszélt, hogy a Liverpool akadémiájáról sorra kerülnek ki tehetséges játékosok, ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európa-ligát használja majd arra, hogy játéklehetőséget biztosítson a fiataloknak. „Vannak tehetségeink, de nem fogunk kísérletezni. Ha nem sújt minket sérüléshullám, akkor azt gondolom, hogy

van elég futballistánk ahhoz, hogy csütörtökönként és vasárnaponként is topcsapatot küldjünk a pályára, az alapelképzelésünk ez”

– jelentette ki.

Parádés bemutatkozás minden téren

Lehet, hogy Szoboszlai Dominik nem lesz a kezdőcsapat tagja a csütörtöki találkozón, de ettől függetlenül kiválóan sikerült számára az idényrajt. Az Aston Villa ellen megszerezte első gólját a Premier League-ben, övé a leggyorsabb sprint a jelenlegi angol bajnoki szezonban, ő vezeti a mezeladási listát a Liverpoolnál és őt választották augusztus hónap legjobb játékosának a klubnál.

„Csak teszem a dolgomat, segítem a csapatot, ahogy csak tudom, próbálom a legjobbamat nyújtani. A remek kezdés még engem is meglepett, de köszönettel tartozom a társaknak, a menedzsernek. Könnyebb beilleszkedni úgy, ha segítenek. Ahogy már mondtam, a legfontosabb, hogy a teljesítményemmel a csapatot segítsem, mert a csapat a legfontosabb” – mondta Szoboszlai Dominik a Mersey-parti klub honlapjának.

A közösségi médiában is kereshet pénzt

A magyar válogatott csapatkapitányának népszerűsége töretlen, egyre több focirajongó figyelmét hívja fel magára. Ezt bizonyítja az is, hogy két hónap alatt megháromszorozta az Instagramon a követőinek a számát.

A középpályás mindennapjait már 1,5 millióan kísérik figyelemmel a közösségi platformon,

és ha a tendencia folytatódik, hamarosan beérheti az 1,6 milliós követőtáborral rendelkező Dzsudzsák Balázst – vette észre a Sportal.

A lap a közösségi oldalak üzleti vonatkozásaival kapcsolatban megjegyzi, ha egy magyar híresség eléri a 250 ezres követőszámot, két forintot kérhet személyenként egy hirdetésért, vagyis félmillió forinttal gazdagodhat.

„Ha jól csinálja, akkor évente több mint 100 ezer fontot, közel 50 millió forintot is kereshet. Ráadásul ez csak a kezdet, ennél sokkal több pénzhez juthat, ha még jobban befut” – mondta a Sportalnak Szoboszlai Dominik közösségi médiás bevételi lehetőségeivel kapcsolatosan Lévai Richárd social media szakértő.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×