eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/ waterpolo.hu

Sike József: nem kell aggódni a magyar női vízilabda jövőjéért

A szövetségi edző szerint ez a törökországi U17-es Európa-bajnokságot megnyerő csapat egy aranygeneráció.

A magyar leány vízilabda-válogatott nyerte a törökországi U17-es Európa-bajnokságot, miután a döntőben 11-8-ra győzte le a spanyol csapatot.

Ez a harmadik nagy sikerük úgy, hogy három éve veretlenek – mondta az InfoRádiónak Sike József, az U17 s válogatott szövetségi edzője. "Megnyertük az U15-ös Európa-bajnokságot, megnyertük az U16-os világbajnokságot, és most megnyertük az U17-es Európa-bajnokságot" – sorolta.

Úgy véli, majdnem minden poszton nagyon tehetséges pólósok játszanak, hiszen már most két játékosuk szerepelt a magyar felnőttválogatottban. A világbajnokságon szerepelt Hajdú Kata játékos, és Tiba Panna is benne volt a bő keretben 17 évesen.

Sike József a fiatalok kiégése kapcsán azt mondta, mindig az a legfontosabb, hogy aki őket szerepelteti, az miként látja a regenerálódásukat, kiégésüket mind szellemileg, mind fizikailag. Úgy véli, a női sportágat nem szabad összekeverni a férfi sportággal, hiszen a megcélzott kor a lányoknál 14-től 24-ig tart, mert utána sokak vágya a családalapítás, gyermekvállalás.

"A nőknél pontosan addig van sportkarrier, amíg nem indul meg a magánéletbeli karrier"

– jelentette ki.

Az U17-es válogatott szövetségi jegyzője elmondta azt is, hogy szinte valamennyi játékosa az OB I-ben szerepel, így a fejlődésük biztosított.

Van olyan, aki meghatározóan végig játszott: például Torma Luca kapus végig védte a tavalyi bajnokságot, Hajdú Kata, Tiba Panna, Lendvay Zoé az Újpestben játszik, Kardos Dominika és Kardos Laura pedig Dunaújvárosban játszottak. Két tatabányai lány, Sóti Lili és Zantleitner Helga már voltak Európa Kupa mérkőzésen. Lendvai Natasa a KSI-ből játszott Szegeden. A magyar női vízilabdasport jövőjéért nem kell aggódni – tette hozzá Sike József.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×