eur:
394.19
usd:
368.49
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub volt játékosa megérkezik párizsi szállodájához 2021. augusztus 10-én. Messi a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklubbal ír alá szerződést. A 34 éves Lionel Messi 21 év után hagyta el az FC Barcelonát, miután a barcelonai klubvezetés korábban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás játékos szerződését meghosszabbítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Régi barátokat hív új klubja Lionel Messi mellé

Az Inter Miami – saját kommunikációs csatornáin – megerősítette Lionel Messi szerződtetését, noha a papírokat még nem írták alá. Mindkét fél deklarált célja azonban, hogy az argentin szupersztár csatlakozzon a floridai együtteshez.

„Messi döntése, hogy az Egyesült Államokban fog játszani, a valaha volt legnagyobb lökést jelentheti az amerikai futball számára. A sportág legnagyobb nevei közül néhányan – Pelé, Beckenbauer, Thierry Henry, maga Beckham, aki az Inter Miami egyik társtulajdonosa – pályafutásuk vége felé érkeztek az Egyesült Államokba. Még soha nem szerződött ide olyan futballista, aki játéka csúcsa közelében jár, még csak néhány hónapja van attól, hogy felemelte a világbajnoknak járó trófeát” – írták amerikai források.

Az is olvasható, hogy állítólag hónapokig tartó tárgyalások kellettek az MLS-szel, az Inter Miami tulajdonosaival, az Adidasszal és még az Apple-lel is, hogy sikerüljön a nagy terv, Messi szerződtetése. Az Apple – amely az MLS közvetítő partnere – kedden bejelentette, hogy bemutat egy még cím nélküli négyrészes dokumentumfilm-sorozatot, „amely exkluzív, a kulisszák mögé fér hozzá Lionel Messihez, a globális szupersztárhoz. (...) Messi saját szavaival meséli el hihetetlen karrierjének meghatározó történetét az argentin labdarúgó-válogatottnál, bensőséges és példátlan bepillantást nyújtva a világbajnoki győzelembe.”

Lassan napirendre kerül, hogy Messi mikor lép pályára először új klubjában. Jelenleg zajlik a 2023-as MLS-alapszakasz, amely februártól októberig tart. Egyelőre

az Inter Miami az utolsó helyen áll a Keleti Konferencia tabelláján, de

csupán hat pontra a még rájátszást jelentő helytől. Nem tűnik lehetetlen küldetésnek a hátrány ledolgozása.

Főleg, ha Messi minél hamarabb beszáll. Kedden a The Athletic azt közölte, hogy Messi az Inter Miami mellett dönt, akár a mexikói liga és az MLS új Ligakupa-sorozatában is debütálhat. Ebben az Inter Miami a mexikói Cruz Azul ellen játszik hazai pályán

július 21-én,

pénteken, ezzel kezdi a csoportkört. Ez egy hónapos szünetet adna Messinek, miután Argentína június 15-én, illetve június 19-én barátságos mérkőzést vív Ausztrália és Indonézia ellen.

Más források azt valószínűsítik, hogy Messi esetleg pihenőt tart az előző, hosszú európai szezon, s benne a világbajnokság okozta fáradtságot kipihenendő, ezért csak augusztusban, az MLS bajnoki szünete után játszik majd. Ebben az esetben augusztus 20., a Charlotte FC elleni hazai meccs lehet a debütálás napja,

Talán addigra már kap régi-új játszótársakat is.

Luís Suárez, Sergio Busquets és Jordi Alba is kiszemelt,

a leigazolásukra jó esély látszik, bár azokat össze kell hangolni természetesen az MLS szabályaival.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×