eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, a MOB újonnan megválasztott alelnöke mond beszédet megválasztása után a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén a Puskás Arénában 2022. november 26-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Wladár Sándor: bajnoknak lenni felelősség

A Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke szerint minden sportolónak a legjobb tudása, képessége szerint kell a magyar sportot segíteni.

A Magyar Úszó Szövetség elnökét, az olimpiai bajnok Wladár Sándort választották a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökének. A hét végi közgyűlésen 75-en támogatták a sportvezetőt, 5-en szavaztak ellene, 3-an tartózkodtak.

"Eddig is képviseltem a magyar olimpiai mozgalmat, és alelnökként még nagyobb súllyal és felelősséggel tudom majd szolgálni egyrészt az olimpizmust, másrészt pedig azokat a sikeres sportágakat, amelyek meghatározói a magyar sportnak" – mondta az InfoRádiónak Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a MOB új alelnöke.

Szerinte egyrészt meg kell őrizni az eredményeket a társadalmi elismerés és a hírnév megmaradásáért, emellett minden téren foglalkozni kell a sporttal, hogy a kormányzat figyelmét és támogatását fenntartsák és megkapják. Másrészt a jelenkor kihívásai jelentenek feladatot, a Covid, a gazdasági válság, az energiaárak, és a kérdés, hogy miként lehet a fiatalok tudatába ültetni a sportoláshoz való kedvet.

Wladár Sándor elmondta: érdemes sportolni, mert vannak olyan elődeink, ikonikus alakjaink, hőseink, akivé válni lehet a sikerek által, és olyan anyagi, erkölcsi elismerést lehet kapni, ami miatt megéri elkezdeni. A 17 évesen akkor legfiatalabb férfi olimpiai bajnokként Wladár Sándor rájött:

bajnoknak lenni felelősség,

tartozol a sportágnak, a magyar sportnak, és az olimpiai életjáradékot meg kell becsülni.

"Mindenkire tudása, lehetősége szerint segítse magyar sportot" – mondta, és megemlítette, náluk az aktív bajnokok is segítenek. Ott van Kapás Boglárka, Milák Kristóf, Rasovszky Kristóf, de Risztov Éva, Gyurta Dániel és Darnyi Tamás is belép a medencetérbe. Ilyenkor "csoda történik", és ez fontos a szülőknek, a tanároknak és a jövő bajnokainak is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×