eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Märcz Tamás szövetségi kapitány (j) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának ötödik fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés előtt a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Karakterpróbára készül Märcz Tamás

Több fiatal is bizonyíthat a magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely jövő szerdán Kotorban Montenegró ellen játszik világliga-selejtezőt.

A találkozóra azért kerülhet sor, mert a csoport harmadik tagja, a román csapat visszalépett a sorozattól, így a magyar és a montenegrói szövetség abban állapodott meg, hogy a január 18-i összesapás után a két válogatott újra megmérkőzik.

Märcz Tamás olimpiai bronzérmes együttese Győrben 14-9-re diadalmaskodott, így jók az esélyei, hogy egy esetleges idegenbeli sikerrel kedvező pozícióból várja a várhatóan április végén Spanyolországban sorra kerülő végjátékot.

"A korábban lejátszott mérkőzés eredménye csalóka, a montenegrói válogatott jó, lendületes ellenfél, amely otthonában különösen veszélyes - fogalmazott Märcz Tamás. - Szeretném majd azt látni, hogy a nálunk vízbe ugró 13 játékos nagy intenzitással, taktikailag jól felépített, összeszedett játékkal rukkol ki.

Ellenfelünk otthonában igazi karakterpróba elé nézünk, de a cél a győzelem lesz természetesen"

- nyilatkozta a szövetségi kapitány, aki több rutinos játékosnak is pihenőt adott.

"A lehetőségeink az ismert okok miatt szűkösek, kevesebb a mérkőzés a világligában is, így valóban minden együtt töltött napot meg kell becsülni. Fontosnak tartom, hogy minden egyes válogatott edzés, mérkőzés után azt érezzük, a jövőre nézve épült valami. A montenegrói három nap is egyfajta miniteszt számunkra, bízom benne, több pozitív, fejlődést mutató jel is érkezik majd a játékosoktól. A fő feladat idén természetesen a hazai világbajnokság, illetve nyár végén a spliti Európa-bajnokság lesz" - tette hozzá a szakember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×