eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) XV. Pénzügyi Csúcstalálkozó című konferenciáján az InterContinental Budapest szállodában 2014. november 21-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Oszkó Péter: a vizes-vb óriási lehetőség a fővárosi turizmusnak

Szeretné a kiadásokat és a bevételeket egyensúlyban tartani az idei vizes-világbajnokság szervezőbizottságának pénzügyekért felelős tagja.

A visszalépő Fukuoka helyett 2022 nyarán Magyarországon lesz a vizes-világbajnokság. A szervezőbizottságot Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke vezeti, a tagok közé pedig bekerült Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is.

"Mindig pragmatikus szemlélettel hozom a döntéseimet. Amit eddig megtudtam, hogy ez egy kedvező feltételekkel megtartható esemény, amely pont akkor lesz, amikor

a járványidőszak után talpra állni próbáló turizmus számára kifejezetten jól jöhet egy ilyen forgalom- és brandérték-növelő rendezvény,

amelynek ráadásul plusz beruházási igénye sincs, és csökkentett jogdíjak mellett lehet lebonyolítani" – mondta az Indexnek adott interjúban arról, hogy miért vállalta el a felkérést.

Mivel nem kötődik a vizes sportokhoz, ezért a pénzügyi szemléletet kell megjelenítenie a szervezőbizottságban, és nem érzi úgy, hogy ezzel a feladattal politikai szerepet is vállalna.

"Egy sportesemény szervezőbizottsági tagsága nem politikai szerep, az, hogy a lehető legjobban, a legjobb feltételekkel bonyolítsuk le a világbajnokságot,

szakmai, nem politikai kérdés.

Egy normális országban ezt nem kellene átszőnie a politikának, ellene vagyok annak, hogy minden döntést vagy véleményt a politikához igazítsunk" – mondta Oszkó Péter.

A vb várható költségeiről még nem tudott nyilatkozni, mert a szervezőbizottság alakulóülése jövő hétre várható, de

szeretné, ha a költségek és a bevételek egyensúlyban lennének.

Az esemény megszervezését megvalósítható feladatnak tartja, hiszen nincs beruházási igény, és 2017-ben vb-nek, később úszó és vízilabda Európa-bajnokságnak is otthont adott Budapest.

A pénzügyi szakember úgy látja, nem vállalnak túl nagy kockázatot az elérhető nyereséghez képest, sőt óriási lehetőséget jelent a világbajnokság, mert a járványidőszak egyik legnagyobb elszenvedője a fővárosi turizmus volt.

"A 2017-es rendezés hatásait ezért nehezebb is mérni, mert akkor egyébként is magas szinten volt a főváros turisztikai célú látogatottsága. Most azonban végképp nem mindegy, hogy hány híradásban és hányszor említik meg Budapest nevét. A 2022-es világbajnokság nagyságrendjében kisebb lesz, de gazdasági előnyeit tekintve legalább akkora súlyú" – mondta.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×