eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője megnyeri a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamát a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én. Max Verstappen lett a Forma-1 idei világbajnoka, miután a címvédő Lewis Hamiltont az utolsó körben megelőzve elsőként ért célba.
Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Két ügyben is óvott a Mercedes

Max Verstappen előzése és a végeredmény miatt is fellebbezett a csapat a Forma-1-es idényzáró után.

A Mercedes azt állítja, hogy a Red Bull holland versenyző az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó körében, a biztonsági autós szakasz után szabálytalan körülmények között előzte meg Lewis Hamiltont, még az úgynevezett biztonsági autó vonal előtt.

A másik óvás pedig a lekörözött versenyzőkre vonatkozik. A Hamilton és Verstappen közötti pilóták ugyanis visszavehették a helyüket az újraindítás után, a holland mögött haladók viszont nem. A Mercedes szerint ez befolyásolta a végeredményt. A két rivális így közvetlenül egymás után kezdte meg az utolsó kört, és a friss gumikkal rendelkező Verstappen meg tudta előzni brit vetélytársát, megnyerte a futamot, és ezzel a világbajnoki címet is elhódította.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×