eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője után a Négy Nemzet Úszóversenyen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka nem boldogtalan az ezüsttel, kiderült, hogy miért

A háromszoros olimpiai bajnok úszónőnek csütörtök délután be kellett érnie a második hellyel 200 pillangón, Kapás Boglárka mögött.

Hosszú Katinka megszokta, hogy világversenyekről aranyérmekkel tér haza, ám ezen az Eb-n a 400 vegyesen termett aranyérem után 200 pillangón meg kellett elégednie a második hellyel azért, mert egyéni csúccsal Kapás Boglárka győzött - tehát jobb időeredménnyel, mint amellyel a világbajnokságot megnyerte a távon.

Elégedetlen nem is volt a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, hisz nem tartozik a két legfontosabb száma közé a 200 pillangó (a 200 és 400 vegyes után csak a harmadik), és ez le is olvasható az arcáról azon a képen, amit a Facebookra feltöltött.

Hosszú Katinka legutóbb 2014-ben állhatott Európa-bajnoki és 2017-ben világbajnoki dobogóra ebben a számban 50 méteres medencében - hívta fel a figyelmet a 24.hu, vagyis egy teljes olimpiai ciklus elmúlt neki érdemi siker nélkül 200 pillangón.

Hogy az olimpián ússza-e ezt a számot, nyilatkozata alapján a május végi Mare Nostrum versenyt követően jelentheti be, a joga megvan hozzá - ugyanúgy Jakabos Zsuzsannával szemben, mint az előző olimpia küszöbén.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×