eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Portugál Nagydíjának első szabadedzésén az algarvei pályán a dél-portugáliai Portimaóban 2020. október 23-án. A futamot október 25-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AFP/AP/Jorge Guerrero

Bottas az élen, Vettel az utolsó

A rövid Formula-1-es tesztszezon elején gyengélkedő Mercedes zárta az élen a második napot Szahírban: a finn Valtteri Bottas gyorskörét senki nem tudta megjavítani az idénynyitó Bahreini Nagydíj helyszínén.

Csapattársa, a hétszeres világbajnok angol Lewis Hamilton korábban kicsúszott, de nem rongálta meg autóját, csak újabb értékes időt vesztett a 2014 óta domináló istálló pénteki műszaki gondja után.

A nap első felének legjobbja - akárcsak pénteken - az ausztrál Daniel Ricciardo (McLaren) volt, de az idejét a délutáni, kora esti etapban többen is megelőzték lágyabb abroncsokon.

Bottas csaknem 0.4 másodperccel ért el jobbat, mint az első nap leggyorsabbja a holland Max Verstappen (Red Bull).

A második helyen a francia Pierre Gasly (AlphaTauri), a harmadikon a kanadai Lance Stroll (Aston Martin) zárta a napot, 1-2 tizedes hátrányban a finnhez képest.

Stroll új csapattársa, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel a nap első felében váltóhiba miatt csak néhány kört tudott megtenni, így az utolsó helyen végzett.

A szahíri tesztelés vasárnap már véget is ér, majd két héttel később már az idénynyitót rendezik ezen a pályán.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×