eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 1-1-re egyenlített a Bayern München ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. szeptember 14-i mérkőzésen Lipcsében.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Máris felrobbanhat a lipcsei magyar trió

Meg kell becsülnünk azokat a Leipzig-mérkőzéseket, amelyeket még láthatunk Gulácsi, Orbán és Szoboszlai szereplésével, egyiküknek ugyanis komoly kérője akadt.

Ha igazak a német Sport Bild hírei, Gulácsi Pétert kiszemelte magának a Borussia Dortmund - írja a lapra hivatkozva a Nemzeti Sport.

Német sajtóinformációk alapján Gulácsi Pétert - aki az RB Leipzigban bizonyított az elmúlt négy-öt évben, az előző évadban pedig Bajnokok Ligája-elődöntőben is szerepelt csapatával - 10-15 millió euróért is elvihetné a Dortmund - a svájci Roman Bürki mellé vagy az ő helyére.

Az elszerződés melletti érv lehet, hogy Gulácsi Péter állítólagos 4,2 millió eurós éves bérét a Borussia simán ki tudja gazdálkodni, illetve hogy Roman Bürki meglehetősen bizonytalan formában teljesít.

Gulácsi Péter svéd játékosügynöke megerősítette, hogy

a kapus kivásárlási záradéka a nyáron érvénybe léphet.

Ám a magyar hálóőr jelenleg kiválóan érzi magát Lipcsében, családjával együtt. További két és fél évre egyébként még él a szerződése is. A ZDF német tévének adott nyilatkozata szerint a legmagasabb nívón szeretne védeni, s ha lehet, Lipcsében tenné ezt.

A Bundesliga-kapusrangsorban Gulácsi Péter a második helyen áll a bayernes Manuel Neuer mögött.

Az RB Leipzig kötelékében jelenleg három magyar válogatott labdarúgó található, a védő Willi Orbán, a frissen érkezett Szoboszlai Dominik és a kapus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×