eur:
394.96
usd:
363.43
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Cseh László a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án. A versenyző a tizedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hirtelen kórházba került Cseh László

Múlt hétfőn hasi fájdalmai voltak, és meg kellett operálni a BVSC klasszisát. Már lábadozik, de még nem edzhet a kétszeres világbajnok, hatszoros olimpiai érmes úszó.

Tavalyi nehézségei után újabb megpróbáltatáson van túl Cseh László: a hatszoros olimpiai érmes úszónak - vakbélműtétje miatt - a múlt héten néhány napot kórházban kellett töltenie. A BVSC világbajnoka az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban elmondta, hogy már visszavágyik a medencébe, és nem adja fel a céljait.

"Múlt hét hétfőn

volt egy vakbélműtétem, azóta próbálok gyógyulni, erőt gyűjteni,

hogy hamarosan újrakezdhessem az edzéseket" - fogalmazott Cseh László.

Fájdalmai jelentkezése előtt azt hitte, egyszerű gyomorrontásról vagy valami hasonlóról lehet szó - alig egy héttel azután, hogy az ünnepek után újra edzésbe állt -, aztán viszont be is lázasodott, orvosi javaslatra pedig azonnal kórházba ment, a múlt hétfői operáció után szerdán mehetett haza.

Ezt a nehézséget azért nem élte meg olyan súlyosnak, hisz kivédhetetlen volt - nem úgy, mint egy gördeszkázás vagy egy sziklamászás utáni sérülés -, de arra ezúttal külön figyelni fog, hogy ne "ész nélkül" álljon újra munkába, nehogy emiatt legyen valami baj később.

Egy varratszedésre még vár, csütörtökön pedig konzultál orvosával a továbbiakról, de nagyon örülne, ha január utolsó hetében már a vízben lehetne, ám a seb komoly dolog: fertőzés vagy felszakadás is fenyegetheti.

"Ha visszatérek a medencébe, biztos, hogy az alap állóképesség visszaszerzésén fogok fáradozni" - tervezgetett Cseh László.

A 2020-as év nehézségeire azonban még külön kitért:

mentális szakember segítségét kérte a félbeszakadt országos bajnokság kapcsán is, akihez azóta is jár.

"Úgy érzem, sikerült kicsit jobban elhelyeznem magam térben. A betegség miatt megint egy kicsit át kell alakítanom a felkészülésemet, de remélem, ha fejben erős tudok lenni, sokkal könnyebb lesz minden" - fogalmazott.

A tűz "még megvan benne", szeretne menni előre, a vakbélműtét sem arra terelte, hogy abbahagyja az úszást, napok óta benne motoszkál az érzés, hogy "mozognia kell".

A teljes beszélgetést csütörtökön este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×