eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Cseh László a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án. A versenyző a tizedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László a gyász közepette sem állt le

Nemcsak az olimpia elhalasztása, hanem az édesapja halála is megrázta Cseh Lászlót az elmúlt időszakban – mondta az InfoRádiónak a hatszoros olimpiai érmes úszó trénere. Hozzátette: a gyászfolyamat még tart, de a tanítványa jelenleg is a következő szezonra készült.

Cseh Lászlóra két nagy teher zuhant egymást követően – emlékeztetett Plagányi Zsolt –, hiszen amellett, hogy halasztásra került az olimpia, amire az úszó utolsó nagy versenyeként tekintett és készül, a közelmúltban egy családi tragédiát is meglét édesapja elvesztésével, és ezek együttesen nagyon megviselik a lelkét – fogalmazott a szakember. A BVSC úszóedzője szerint a kiegyensúlyozott környezet vélhetően fokozatosan helyrebillenti majd, de egyelőre nem lehet ezt lezártnak tekinteni még.

„Amit tudunk, én személy szerint és az úszótársak, illetve az egész úszótársadalom, próbálunk segíteni” – tette hozzá. Mint Plagányi Zsolt mondta, egy sportoló nem különleges ebből a szempontból, legfeljebb nagyobb fókusz esik rá, de olyan mint az átlagember, és ekképpen próbálnak segíteni rajta, átérezve a veszteségét, kiváltképp, hogy ő maga is hosszú évtizedek óta ismerte az elveszített édesapát, akivel jó barátságot ápolt.

Természetesen Cseh László nem állt le az edzésekkel – közölte Plagányi Zsolt, megismételve, hogy a hatszoros olimpiai érmes úszó számára a legfőbb gondot azt jelenti, hogy

„azt mondták neki, viszont hallásra, egy év kivárás következik”, ami egy különösen nehéz feladat lesz.

A BVSC úszóedzője a Magyar Úszó Szövetség múlt hétvégi tisztújító közgyűlésével kapcsolatban úgy fogalmazott, az teljesen demokratikus keretek között zajlott, mindenki kifejezhette véleményét, esélyt kínálva a vélemények ütköztetésére, ami meg is történt bizonyos mértékig. Vélemény szerint a jelöltek személye megfelelő volt, és az újabb öt évre megválasztott Wladár Sándor elnök

garancia arra, hogy folytatódjon a megkezdett szakmai munka, amiben teljes támogatást élvezhetnek a sportolók érdekei.

Összességében tehát elégedett lehet a szakma, tehát mindenképpen jó döntés született – tette hozzá, megjegyezve: az elnökség tagjai között ő szívesen látott volna olyan vezetőt, aki nagyobb egyesülettől érkezik, de helyettük bekerültek olyan sportolók, akik talán jobban tudják társaik érdekeit érvényesíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×