eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Cseh László és Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László: ez lesz az utolsó próbálkozás

Örül annak, hogy a legjobb "nem olimpiai bajnok" úszónak tartják, de Tokióban szívesen le is iratkozna erről a listáról.

A hatszoros olimpiai érmes, kétszeres világbajnok úszó április végén kezdhette újra a medencés edzéseket, nem esett nagyon vissza az otthon töltött hetek alatt, ugyanakkor nem titkolta, hogy nyugodtabbá vált az élete.

"Szerencsére vissza tudtunk térni a medencébe, de nem kapkodtuk el a dolgokat. Igazából most sincs sajnos hová sietni, mert nincs verseny kilátásban, próbálunk alapozó edzéseket végezni" - adott helyzetjelentést az InfoRádióban a sportoló, akinek nem esett nehezére az újrakezdés, "volt hatása" az otthoni munkának is, bár a kimaradás sem múlt el nyomtalanul.

A "home office" gyakorlásról elmondta,

hazavitt magával egy "úszógépet",

annak segítségével tudott edzeni, amíg vissza nem állt mostanra a rendes körülményekre, igaz, az edzések mennyisége most még "tényleg nem nagy", és versenyek híján egy darabig valószínűleg ez még így is marad.

Ismert, a FINA és az európai sportági szövetség is elhalasztotta versenyeit, illetve olimpia is csak egy év múlva lesz - ha lesz -, így a sportoló pályafutásának utolsó időszakában ez az év érdemi nemzetközi verseny nélkül maradhat. Erre Cseh László reakciója három szóból áll: "Igazából ez van."

Bízik benne azért, hogy a nemzetközi megmérettetések előtt lesz még egy 50 méteres magyar bajnokság.

A közelmúltban napvilágot látott egy "szubjektív rangsor", amelyen Cseh László a "legjobb nem olimpiai bajnok úszóként" szerepel.

"Kicsit furcsa érzés, de azért örülök neki, hogy így elismerik a teljesítményemet.

Ha lesz olimpia, remélem, sikerül lekerülnöm erről a listáról"

- bizakodott a sportolólegenda, aki szerint nincs tragédia, ha az olimpiai arany Tokióban sem jön össze, de "még egyszer" meg kell próbálkoznia a megszerzésével.

A csaknem tízperces interjú Vegyesúszás aloldalán ide kattintva elérhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×