eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Jól sikerült a tokiói tesztverseny, így alakul a jövő

Márciusban folytatódnak a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia tesztversenyei.

Nakamura Hidemasza, a szervezőbizottság egyik vezetője elmondta, a vasárnap rendezett nemzetközi tornaverseny sikere ösztönzőleg hatott az előkészületekre.

A tornászok tesztversenyén az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, és a házigazda Japán sportolói mérték össze tudásukat több ezer néző jelenlétében. A külföldi küldöttségek az érkezésük után néhány napra karanténba kerültek, turisztikai célból senki nem hagyhatta el a szállodát, mindenkit minden nap teszteltek, és végül egyetlen koronavírusos megbetegedés sem történt.

Hidemasza közölte, a tesztesemények márciusban folytatódnak, azt viszont egyelőre nem tudják, hogy tavasszal is fogadhatnak-e külföldi sportolókat, a koronavírus-helyzet kezelését a japán kormánnyal és a tokiói városvezetéssel közösen vitatják majd meg.

A 2021. július 23. és augusztus 8. között sorra kerülő tokiói olimpián várhatóan 206 országból mintegy 11 ezer sportoló, illetve több tízezer hivatalos személy - sportvezetők, versenybírók, edzők -, újságírók, a műsorszolgáltatók technikai személyzete, szponzorok és VIP-vendégek vesznek részt.

A szervezők eddig mintegy 12,6 milliárd dollárt költöttek a játékok előkészületeire, és a halasztás további 2-3 milliárd dolláros kiadással jár.

Az Oxfordi Egyetem tanulmánya szerint ez az eddigi legköltségesebb nyári olimpia.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×