eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György
Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles

Dénes Ferenc: a Fradi kezd azzá a márkává válni, amelyet Nyugat-Európából ismerünk

Nemcsak futballszakmailag, hanem pénzügyileg és társadalmilag is rendkívül nagy az értéke annak, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata a skót Celticet kiejtve bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász. A szakértő szerint jól működött az új, egymeccses lebonyolítási rendszer, amire a koronavírus miatt volt szükség.

Dénes Ferenc emlékeztetett, a Ferencváros által szerda este 2–1-re legyőzött Celtic egy jegyzett csapat, nemcsak a játékereje miatt, hanem azért is, mert egy skót együttesről van szó, azaz a brit futball képviselője. Aki olvassa az angol lapokat, jól tudja, hogy a Celtic FC, vagy épp a Rangers FC „látókörben” van, Glasgow-ban nyernie bármely csapatnak pedig komoly fegyvertény, különösen egy olyan csapat esetében, amelyről nem feltételezik azt, hogy képes erre – tette hozzá a sportközgazdász –, tehát

az egész nemzetközi futballéletben komoly hírnek számít, hogy a Fradi győzni tudott.

Mindezeken túl természetesen komoly pénzügyi értékkel is bír a magyar csapat számra, hiszen fenn áll az esélye annak, hogy eljusson a Bajnokok Ligája főtáblája.

Dénes Ferenc kiemelte: a magyar társadalomban, valamint egy részről a magyar kormányzati sportpolitikában a Ferencváros sorsa és szereplése kulcskérdés, amit a közvélemény figyel, úgyhogy a siker ebből a szempontból is nagyon fontos.

A szakértő meglátása szerint a Ferencvárosnál többről van szó, mint, hogy sok-sok pénz révén egy kirakatcsapot építettek volna, amely most jól játszik és nyer. Hanem, mint ahogyan az az elemzésekben is megjelent, és ezzel mélységesen egyet lehet érteni, kezd

azzá a futballmárkává válni, amit Nyugat-Európából ismerünk,

reménnyel szolgálva arra, hogy valóban egy európai középcsapattá tud válni, ami az elmúlt évtizedekhez mérten nagyon komoly teljesítmény lesz

Mint egy német autógyár

Dénes Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában az előző szezon nemrégiben zárult Bajnokok Ligája és Európai Liga speciális lebonyolításával kapcsolatban azt mondta,

az egymeccses párharcok jól működtek.

Mint kiemelte, egy olyan típusú koncentrált kuparendszerben, mint például a világ- és Európa-bajnokság, nagyon érdekes tud lenni, amely által két–három hét alatt egy rendkívüli élményben van része az embernek.

Szerinte egy ilyen speciális kupalebonyolításban bármi történhet, emlékeztetve arra, hogy a Sevilla egy mérkőzés után ejtette ki a Manchester Unitedet, azt eredményezve, hogy két spanyol és két francia csapat volt az Európa-liga elődöntőjében. A sorozatot végül a Sevilla nyerte, 3–2-re legyőzve a kölni döntőben az Internazionalét.

A Bayern Münchennel kapcsolatban kiemelte, tizenegy győzelemmel megnyerni a Bajnokok Ligáját, legyen szó bármilyen lebonyolítási rendről, elképesztő teljesítmény: „Kalapot le, tessék meglengetni, akárkinek szurkolunk” – fogalmazott. Szerinte a Bayern München egy üzem, amely úgy lép a pályára, mint amit egy német autógyárról gondolunk, és úgy is futballoznak. Ezt a Thomas Müller vezette gépezetet pedig nagyon nehéz lesz bárkinek is legyőznie – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×