eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Barcelona, 2013. január 16.Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára a 2009-es, 2010-es, 2011-es és 2012-es év legjobb labdarúgójának odaítélt Aranylabdákat mutatja a spanyol labdarúgó Királyi Kupa 2013. január 16-i mérkőzése előtt a barcelonai Camp Nou stadionban. (MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro Garcia

Lionel Messi ma megkapja az Aranylabdát

Legalábbis a nemzetközi sajtó így tudja. Az El Mundo Deportivo már napokkal ezelőtt kiderítette, hogy a France Football stábja Barcelonában járt, a győztest megillető, december 3-i, „ünnepi” számba szánt nagy interjút elkészítendő. Huszonnégy órával az „eredményhirdetés” előtt kiszivárgott az élcsoport pontos végeredménye is.

Az persze, hogy valóban minden a jóslatok szerint történik-e, csak este fél kilenctől, a párizsi Théâtre du Châtelet-ben rendezett ünnepségen derül ki. Az biztos, hogy Messi ott lesz, a mai edzés után, Josep Maria Bartomeu elnök, valamint Ter Stegen, Griezmann és De Jong társaságában repül Párizsba.

Nyilván lehet arról vitatkozni, hogy a 2019-es teljesítménye alapján megérdemli-e az argentin szupersztár az újabb elismerést, az egyik, alkalmasint vitathatatlan megközelítés, hogy Messi soha, semmilyen ilyen jellegű díjat nem kap meg érdemtelenül a képességei alapján. Ugyanakkor elfogadható a másik reális esélyes, a liverpooli csapatkapitány, Virgil van Dijk edzőjének, Jürgen Kloppnak a véleménye, aki azt mondta: „Ha azt keressük, ki a mostani futballkorszak legjobb futballistája, minden vita nélkül Messit nevét kell mondani. De csak az idei teljesítményeket nézve Virgil érdemelné a díjat.”

Ha Messi nyer, s erre, fogalmazunk úgy, 99,99 százalék az esély,

a hatodik aranylabdát teheti majd otthon a vitrinbe.

2009-ben a France Football díjazta, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2015-ben a FIFA és a francia hetilap közös aranylabdáját érdemelte ki. Most negyedik alkalommal ítéli oda ismét önállóan a szavazást először 1956-ban kiíró France Football a „Ballon d’Ort”, Messi ebben a szakaszban először kaphatja meg, egyszersmind megtörve a Real Madrid triplázását, hiszen 2016-ban és 2017-ben Cristiano Ronaldo, tavaly Luka Modrić nyert. Az argentin már az öt elsőségével is rekorder volt, de a portugál 2018-ban befogta. Most, ha igaz, újra egyedüli csúcstartó lesz. Lionel Messi egyébként 2007 óta mindössze egyszer, éppen tavaly nem végzett az első három között, mostani eredménye jelzi, képes volt megújulni.

A kiszivárgott lista szerint Messi 446 ponttal végez az élen, Virgil van Dijk 382-vel a második, megelőzve liverpooli klubtársát, Mohamed Salahot (179). Cristiano Ronaldo (97), Sadio Mané (97) és Alisson Becker (82) követi őket, azaz

négy Liverpool-játékos jut az első hatba.

Az első tízbe befér még: Kylian Mbappé, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt és Eden Hazard.

Ma este három további díjat is átad a France Football, az egyik az első ízben odaítélt Trophée Yachine, azaz a Lev Jasinról elnevezett díj. Noha kiszivárgott, hogy Marc-André ter-Stegen is ott lesz Párizsban, óriási meglepetést keltene, ha az első győztest nem Alisson Beckernek hívnák. Átadják, immár másodszor, a tavaly alapított Trophée Kopát, a Raymond Kopáról elnevezett trófeát a legjobb fiatal játékosnak. Tavaly Kylian Mbappé nyert, aki most, miután „kiöregedett”, nincs a jelöltek között. Így a Juventus holland védője, Matthijs de Ligt lehet a befutó. Ugyancsak másodszor adják át a női aranylabdát, ott is biztos favorit akad, az éppen Párizsban a nyáron világbajnoki címet nyerő amerikai válogatott frontembere, Megan Rapinoe.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×