eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Schalke 04 - Manchester City mérkőzésen Gelsenkirchenben 2019. február 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Guardiola: nyolc év, 800 millió euró, és...

Hip, hip, hooray – ezt írta a Guardian egy főcímében a Manchester City–Tottenham mérkőzés után. Magyarul: hip, hip, hurrá! Még inkább: csípő, csípő – hurrá. Miért is?

A szerda esti, manchesteri Bajnokok Ligája-mérkőzés egyik kulcsjelenete volt, amikor 4-2-es City-vezetés után Fernando Llorentéről a hazaiak kapujába pattant a labda. A fényképek alapján az alkarját érte a labda, Pep Guardiola inkább azt mondta, az egyik szögből kéznek tűnt, a másikból, ahonnan a bíró nézte, nem.

Akadt még egy rendkívüli pillanat: a 93. percben Raheem Sterling gólt lőtt, amit Cakir játékvezető először megadott, majd a VAR alapján visszavonta. A televíziós felvételek alapján nem lehetett egyértelműen állást foglalni, de az angol sajtóban csütörtök reggel sehol sem bukkant fel annak kétsége, hogy igazságtalanság történt volna a Cityvel.

Mindenesetre szinte hihetetlen, a mérkőzés másnapján legkevésbé az érdekes, hogy BL-rekordot jelentő öt gól esett az első 21 percben.

A brit sajtó kiemeli, hogy a BL-kieséssel véget ért az álom, a Manchester City nem fogja tudni elérni a történelmi négyest. Mire a BBC azt írta: a Manchester City április 17-én esett ki az idényben először egy sorozatból, ami azért nem rossz.

A Tottenham dicséretet érdemel, mert kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, nem adta fel vert helyzetből sem – de nem ok nélkül emlegették játékosai is a mérkőzés után a szerencséjüket.

Miben hibázott a City, miben hibázott Guardiola?

Ami a játékosokat, elsősorban az indiszponáltan játszó Aymeric Laporte-ot illeti, a dél-koreai Szon két gólja elkerülhető lett volna.

A francia védő mindkettőnél súlyosan hibázott. Felróható lenne még, hogy a csatárok több helyzetet is kihagytak a második félidőben, de ha egy BL-elődöntőben négy gólig jut a csapat, nem feltétlenül igazságos ezt hangsúlyozni. Guardiola kevés játéklehetőséget adott Leroy Sanénak, ezt kívülről nehéz megérteni, ám hogyan lehetne a világ legsikeresebb aktív edzőjének a döntését megkérdőjelezni?

Inkább az róható fel a látottak tükrében, hogy a katalán edző az első mérkőzés nagy részében mellőzte a szombaton kiválóan futballozó Kevin de Bruynét, miként Sanét is.

A kiesés eldöntötte, hogy a Citynek legalább egy újabb évet kell várnia arra, hogy története során először BL-elődöntőbe jusson. Pep Guardiola képességei vitathatatlanok, csapatai 2011 óta is nyerik a trófeákat – de az edző csapatai nem tudnak a BL-ben nagy sikert elérni, A legutóbbi három évben még az elődöntő is csak álom maradt.

A Marca kiemeli, hogy amióta Guardiola távozott a Barcelonától, 812 millió eurót költött játékosvásárlásra (204-et a Bayernnél, 608-at a Manchester Citynél), ám a Bajnokok Ligáját nem sikerült megnyernie.

Idén először kapott a Manchester City három gólt – a legrosszabbkor.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×