eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Harry Kane, a Tottenham Hotspur (földön) és Fernandinho, a Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Tottenham Hotspur Stadionban 2019. április 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Guardiola nyolcadszor is megpróbálja

Egyszerű kérdésként megfogalmazható a ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzések tétje: egy vagy két angol csapat jut-e be az elődöntőbe? Az egyik párban a Premier League két élklubja találkozik, így már a sorsolás pillanatában biztos volt, hogy angol csapat jut onnan tovább. A Manchester City vagy a Tottenham mellé kerülhet a Liverpool FC, amely Portóban lép pályára.

A Manchester Citynek eddig nagyon nem ment az angolok elleni európai kupapárharcokban. Öt mérkőzésből ötöt veszített el, ezekből hármat a BL előző és mostani idényében. Sem a Liverpool, sem a Spurs ellen nem volt jó, még döntetlenre sem.

A papírforma természetesen azt ígéri, hogy ez a rossz sorozat most megszakad, Pep Guardiola legénysége favorit a Tottenham ellen.

Ugyanakkor a londoniak az új stadionjukban elért 1-0-s győzelme veszélyes eredmény: ha a Spurs csak egy gólt is tudna szerezni, a Citynek már legalább hárommal kellene felelnie a továbbjutáshoz. A két csapat 64 órán belül kétszer is találkozik egymással, ma este a Bajnokok Ligájában, majd szombaton a Premier League-ben. Mindkét mérkőzés, mindkét csapatnak nagyon fontos.

Pep Guardiola 2011-ben megnyerte a BL-t a Barcelonával, azóta a mostani a hetedik idénye a BL-ben. 2016-ig mindig eljutott legalább az elődöntőig (s nem tovább), ám a Cityvel először kerülhet a legjobb négybe. Aktuális csapatát, a Barcelonát, a Bayern Münchent és a Manchester Cityt háromszor spanyol, kétszer angol, egyszer francia csapat búcsúztatta. (Ha az AS Monaco francia.)

Harry Kane nem játszhat a sérülése miatt, s kérdéses Dele Alli játéka is. A Citynél Fernandinho játéka nem biztos, visszatér ellenben Bernardo Silva, aki kulcsembere az idei Citynek. A Tottenhamnél abban bíznak, hogy a Spurs a legutóbb nyolc idegenbeli BL-mérkőzéséből csak egyet veszített el.

A Liverpool bő egy éve 5-0-ra nyert Portóban, most nem hogy nyernie nem kell, de még egy egygólos vereség is „belefér”.

Persze Jürgen Klopp-pal az élen a „vörösök” minden tagja hangsúlyozza, hogy nem lehet kiindulni abból a mérkőzésből. Abból talán már igen, hogy 14 hónap alatt három meccset játszottak a portugálokkal, s a 270 perc alatt az FC Porto egyetlen gólt sem tudott rúgni a Poolnak. Az emlékezetes portói siker óta a Liverpool még sikerrel vívta meg a Manchester City elleni idegenbeli negyeddöntőt, ám azóta az Anfield Roadtól távol csak veszített – egészen a mostani nyolcaddöntőig, amelyben tulajdonképpen Münchenben vívta ki a továbbjutást a Bayern ellen.

A Porto két kulcsemberrel, Pepével és Herrerával kiegészül az első mérkőzéshez képest.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik. A manchesteri találkozó (tv: M4) továbbjutója az Ajaxszal, a portóié (tv: Spíler2) az FC Barcelonával találkozik majd az elődöntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×